Olajsár került a motorba? Megmondjuk, mit tegyen!

Az olajsár akkor alakul ki, ha a motorolaj nem olyan időközönként van cserélve, ahogyan az javallott, hanem jóval ritkábban esetleg soha, így elveszíti a frissességét és a besűrűsödik, iszap állagúvá válik, s egyáltalán nem tesz jót az alkatrészeknek.

Csak egy kattintás ide és az alkatreszek.hu weboldalon olvashatóvá válik a részletes leírása az olajsár elleni prevenciónak, illetve a bekövetkezett probléma orvoslásának. Az olajsár megjelenése kényelmetlen és sokszor nagyon költséges dolog. Sokat elmond a jármű állapotáról. A szerelők képesek megmondani, hogy a látottak alapján reális-e az eddig megtett km-ek száma vagy aggasztóan más az eredeti adat az állapothoz képest. A hozzáértők az olajcserét benzines és dízeles autóknál eltérő számú km-ben szokták meghatározni, de mindenképpen javasolt a maximum 2 évenkénti olajcsere. Nyilván befolyásolja az olaj állapotát az autó használatának gyakorisága, de minél ritkább az olajcsere, annál nagyobb az esélye annak, hogy olajsár alakuljon ki.

Amennyiben olajcsere során olajsár köszön vissza, alapos kitakarítás segíthet az ügyön, és természetesen a friss és jó minőségű motorolaj. A besűrűsödött motorolaj mindent belep, a különböző járatokat, ahol a munkáját kellene végeznie, eltömíti, s legrosszabb esetben akár teljesen tönkreteheti a motort. Aki pedig kicsit is jártas a témában, tudja, hogy egy motor csere nem a kis költségvetésű szerelések közé tartozik. Gondos prevenció a nyitja a dolognak! Bár így is keletkezhet olajsár, de nem veszélyes mennyiségben, s viszonylag egyszerűen ki lehet takarítani. A jó kenőanyag nem csak a motor, hanem az egyéb alkatrészek életét is meghosszabbítja, érdemes beruházni rá! Az alkatreszek.hu oldalon rengeteg motorolaj típus között válogathatnak a vásárlók. Az olajkereső funkció pedig megkönnyíti a kívánt termék megtalálását. Kérdés esetén forduljanak hozzájuk bizalommal!