Peru legcsodálatosabb vízesései

Peru magasodó hegyei a Csendes-óceán felett sodródó felhőket arra „kényszerítik”, hogy november és április között folyamatosan esőt árasszanak. Az esővíz mindazonáltal látványos folyókat és vízeséseket üzemel, amelyek esőerdőkön keresztül folynak le a hegyekből. Peru vidékét gyönyörű vízesések tarkítják, és ezek a turisták számára elérhetőek.

[wp_ad_camp_1]

A tengerszint felett 520 méter magasan ülő Catarata Bayoz-vízesés La Merced és Satipo városai között található. Peru e távoli részéhez való eljutás legegyszerűbb módja busszal elérhető Lima felől. Az éjszakai buszok kényelmesek, Limából 8-kor és 10-kor indulnak, és kora reggel érnek Satipoba. A Catarata Bayoz egy vízesések sorozata, amelyek mindegyike egy medencét hoz létre. A dzsungelben általában meleg van, és november és április között esős is lehet, ám az egész évben jelen levő páratartalom enyhe esőzést eredményezhet. Vigyázzon a környéken lévő nagy dzsungel hangyáira, ha pikniket tervez. Catarata del Tirol mindössze 10 perces autóúttal elérhető San Ramon városától. A folyó völgyébe le is gyalogolhat ami egy 45 perces sétát jelent a part mentén. Ne féljen megállni és belemerülni az útszéli vizekbe.

Ha kalandos természetű, ússzon a hatalmas esések alján, ahol igazi masszázst jelent majd a vízesésből áradó víz. A vízesések alján öltözők és mellékhelyiségek találhatók, míg vannak olyan emberek is, akik italokat és harapnivalókat árulnak a bejáratnál. Noha a Catarata del Tirolban remek turisztikai infrastruktúra található, a vízesés nem lesz túl zsúfolt. Az Ahuashiyacu-vízesés „nevető vizet” vagy „énekes vizet” is jelenthet. Azért nevezték el így, mert a vízesések 40 métert zuhan a víz, és a fröccsenés visszahnangja olyan akár egy ének, innen kapta a nevét is. Csak néhány percre Tarapoto városától megtalálható egy népszerű vízesés és medence amely a családok számára megfelelő, mivel a medence sekély részekkel rendelkezik a gyermekek számára.