Samsung Galaxy Chromebook 2 áttekintés

A CES 2020-on a Samsung végül piacra dobott egy Chromebookot, amely méltó volt a Galaxy nevéhez. Az eredeti Samsung Galaxy Chromebook egy AMOLED-del felszerelt szépség volt, így a Chromebook luxustermékké vált. Luxus státusza miatt azonban túlságosan magas volt az ára ahhoz, hogy a lelkes Galaxy rajongókon kívül bárki más megvásárolja.

[wp_ad_camp_1]

A CES 2021-ben megrendezett Samsung Galaxy Chromebook 2 azonban ezt a tendenciát támasztja alá, hogy minden tulajdonságot bemutat, ami az eredetit nagyszerűvé tette, de csökkenti az árat és az akkumulátor töltöttségét azáltal, hogy az AMOLED helyett QLED panellel rendelkezik, és a processzort egy Core-ra korlátozza.  A Samsung Galaxy Chromebook 2 nagyjából megtartja az eredeti dizájnt – és ez a legnagyobb dicséret, amelyet neki adhatunk. Bár az első Samsung Galaxy Chromebook rendkívül drága volt, úgy gondoltuk, hogy ez egy igazi műalkotás, és ez valóban nem változott.  Az alumínium alváz szép piros színnel rendelkezik, amely azonnal feltűnő lesz, amikor a helyi kávézóban kirántja a táskájából – amikor már végre képesek leszünk újra a helyi kávézókban ülni.

A laptop tulajdonosok hajlamosak arra, hogy a professzionalizmus jegyében mindenki szürke színű laptopot válasszon, de ez a lépés nagyrészt túlértékelt és véget kell vetni neki. Még mindig kaphatóak laptopok ezüst színben is, de amikor ilyen feltűnő piros laptop áll rendelkezésre, nem tudjuk, miért választaná bárki azt a verziót, amely úgy néz ki, mint a piacon minden más unalmas laptop. Van néhány változás is a laptop esetében. Ezek közül a legnagyobb az elmozdulás a Samsung Galaxy Chromebook 4K AMOLED kijelzőjétől egy 13,3 hüvelykes FHD QLED panelig, amelyet a Samsung tévéi ihlettek. Persze, ez sokkal alacsonyabb felbontású, mint a tavalyi, de egy 13,3 hüvelykes kijelzőről beszélünk. Ennél a képernyőméretnél a 4K teljesen felesleges, és csak arra szolgál, hogy gyorsabban lemerítse az akkumulátort.