Savannah: Georgia Állam

Savannah-t 1733-ban alapította James Edward Oglethorpe, akit II. György angol király azzal a megbízással küldött Amerikába, hogy alapítson új gyarmatot a Savannah folyó és a spanyolok birtokolta Florida között. Oglethorpe és 114 embere 1733. február 12-én szállt partra a Savannah folyó torkolatánál.

[wp_ad_camp_1]

Itt hamar szívélyes viszonyt teremtettek Tomocsicsivel, a helyi indián törzs főnökével, és hozzáláttak az új gyarmat székhelyének megépítéséhez. A szomszédos Dél-Karolinából áthozott rabszolgák segítségével kivágták a fenyőerdőt, és az előre elkészített tervek alapján négyzethálós elrendezésű várost kezdtek építeni.

Sok hollywoodi  film forgatásának helyszíne. Szép, rendezett, tiszta város. Tulajdonképpen egész délen vigyáznak a tisztaságra. A régi  hatalmas gyapotfeldolgozó épületeket átalakították panziókká, butikokká, szállodákká.

Charleston: 1670-ban létesült a város a Savannah folyó partján Dél-Karolinában. Történelmi város még ma is a brit gyarmatosító idők jeleit hordja magán. Harcoltak érte a britek, a spanyolok és a franciák is. Gyönyörű kis város, rengeteg értékes, szép épülete van.