Sportos baba-mama program futó babakocsival

Amikor az ember életében fontos szerepet játszik a mozgás, a sport a futás, akkor természetesnek veszi, hogy mozoghat. Amikor viszont beköszönt a gyermekvállalás időszaka, hajlamosak vagyunk visszavenni mind a tempóból, mind az igényekből. Ha azonban nem szeretnénk feladni korábbi futó edzéseinket csak azért, mert bővült a család, érdemes utána járni a futó babakocsi által nyújtott lehetőségeknek.

A futó babakocsi egy nagyszerű megoldás azoknak, akik sport közben is maguk mellett szeretnék tudni a gyermeküket. Azonban fontos tudni, hogy futó babakocsit általában a baba 6 hónapos kora után ajánljanak. A hagyományos babakocsiktól eltérően a futó babakocsi speciális kialakításának köszönhetően alkalmas akár kocogáshoz, görkorcsolyázáshoz, vagy gyorsabb gyalogláshoz. Nagyméretű kerekekkel rendelkezik, masszív váza és jó lengéscsillapítása van, és kézzel vezérelhető fékrendszere. A könnyű irányítás és a stabilitás érdekében általában háromkerekű. Az ideális gurulós futópartner állítható kormánytávval rendelkezik, hiszen futás közben általában hosszabb lépéstávval haladunk.

Mára a piacon többféle futó babakocsi közül választhatnak a sportos anyukák. Némelyik modellel akár pár évig is együtt futhat a mama a babával. Ha úgy döntünk, hogy ilyen célra tervezett babakocsit vásárolunk, érdemes többfelé körülnézni. Amennyiben még nem sikerült kiválasztani a megfelelő típust, Budapesten található egy bolt, ahol többféle típus is kölcsönözhető napi, heti vagy havi használatra. Célszerű első körben akár kölcsönzős, vagy kölcsön kért futó babakocsival kipróbálni, gyermekünk hogyan reagál az ilyen jellegű élményre, mielőtt belevágunk egy ilyen komoly járgány megvásárlásába. Az tény, hogy ha gyermekünk megszereti ezt a közlekedési módit, akkor már pici korától megszokja a rendszeres mozgás, a sport élményét.