Sportos nyaralásra vágysz? Így állj neki!

Sokak számára a nyaralás egyet jelent a tengerparttal, a strandolással, és a napozóágyban való egész napos szundikálással. Esetleg néha egy kis városnézés, de semmi megerőltető menet, hisz a pihenés az szóljon tényleg a pihenésről, rohanni ott az év többi napja.

Ezzel szemben akadnak szép számmal olyanok is, akik számára a kikapcsolódás mit sem ér aktivitások nélkül, és el sem tudják képzelni, hogy a túrabakancsok, vagy a kedvenc kerékpárjuk nélkül vágnának neki egy útnak. De hogyan is kezdjünk neki egy ilyen sportos nyaralásnak? Nos, az első és legfontosabb, amit ilyenkor el kell dönteni, hogy egyedül vágunk neki a kalandnak, vagy társasággal indulunk-e neki. Persze a legtöbb utazás sokkal nagyobb élmény, ha van kivel megosztani, ám ilyenkor azért nem árt mérlegelni. Ugyanis ha nem olyanokkal indulunk útnak, akik hozzánk hasonlóan aktívan szeretnék eltölteni ezeket a napokat, akkor az állandó feszültség forrása lesz. Mi menni szeretnénk, élményt gyűjteni, míg a többiek inkább csak fürdőznének – ennek pedig nem sok értelme van, és bizony ilyenkor jobban járunk, ha a magunk urai vagyunk.

Ha meghoztuk a döntést, akkor már csak kellően körültekintőnek kell lennünk. Rendkívül fontos – és ennek ellenére sajnos még mindig nagyon sokan elhanyagolják -, hogy csak és kizárólag megfelelő utasbiztosítás megléte esetén induljunk el. Bármi baj történik, ez jelentheti a különbséget a rossz emlék és a katasztrófa között. Ugyancsak kardinális kérdés, hogy hova utazunk. Ne csak a csábító célpont lebegjen a szemünk előtt, hanem azzal is kalkuláljunk, hogy épp milyen ott a – várható – időjárás, vagy épp az év ezen szakaszában mennyien látogatják az általunk kinézett célpontot, hisz ha tömegben kell átverekedni magunkat, az a legkevésbé sem kellemes. Ha pedig minden összeállt, akkor már csak arra kell figyelnünk, hogy mindent magunkkal vigyünk ami csak kellhet, és már indulhat is az életre szóló kaland.