Sri Lanka legszebb látnivalói

Lehet, hogy Sri Lanka egy aprócska sziget, viszont Sri Lankának csakis a területe kicsi, hiszen a sziget ősi történelemmel rendelkezik, valamint aranyszínű, homokos strandokkal, hajladozó pálmafákkal és gyönyörű tea ültetvényekkel is. Ha fellátogatja a szigetet, akkor olyan épületekkel is találkozhat, amelyek abból a korban épültek, amikor az angolok, a hollandok, illetve a portugálok uralták a szigetet.

[wp_ad_camp_1]

Azok, akiket érdekel a régészet, mindenképpen kutassák fel a Sigiriya-t, ami egy kihagyhatatlan kirándulóhely Sri Lankán. Ez az ősi város egy meredek lejtőn épült, tetején pedig egy fennsík található 180 méter magasan. A fennsíkról a teljes dzsungel belátható és, ide csak lépcsőkön keresztül lehet eljutni, és itt tavakat, kerteket, illetve szökőkutakat láthat. Galle-t sem érdemes kihagyni, ha már Sri Lankán jár az ember. Galle leghíresebb turisztikai látványossága egy 17. századi erőd, amit a holland telepesek építettek. Az erődöt főként építészeti stílusáról szokták megjegyezni az emberek, a hegyfokról pedig látható az óceán. Az erőd manapság bíróságoknak és vállalkozásoknak is otthont ad.

Kandy Sri Lanka második legnagyobb városa, és trópusi ültetvényein tea, illetve gumi nő. Ha Colombo-n át vezet, akkor láthatóak lesznek a gumi ültetvények, és azt beszélik ez a legcsodálatosabb látvány a városban. Kandy otthont ad a világ egyik legnagyobb buddhista templomának, ráadásul a városban forgattak részeket a híres Indiana Jones filmekhez is. Ha trópusi paradicsomra vágyik, akkor mindenképpen Mirissát kell fellátogatnia, hiszen itt hajladozó pálmafákkal, szemet-gyönyörködtető, homokos strandokkal függőágyakkal találkozhat, tehát ennél jobb nyaralóhelyet keresve sem találhatna. Ez a félhold alakú paradicsom gyönyörű naplementéiről, illetve napfelkeltéiről híres.