Svájc – a hatalmas hegyek és vízesések országa

Ez az ország rengeteg turistát vonz a monumentális hegyeivel és hűvös patakjaival, tavaival. Tökéletes választás minden korosztálynak. Itt van mód az aktív pihenésre, relaxációra, fürdőzésre, városnézésre. Bármilyen érdeklődési kör kielégíthető ezen a helyen.

Svájcban egyetlen nemzeti park van, a Garubünden kantonban, ami a látogatók számára nyitva áll, de a kijelölt túraútvonalról tilos letérni. Az országban legalább 1400 tó van, ám ezek közül van néhány kiemelkedő. Például a Luzerni-tó, melyen hajózva fenséges látvány tárul az utazók elé, hisz a tavat a város, valamint a Rigi és Pilatus hegyek veszik körül. A csodás látnivalók között tartják számon a 150 m széles Rajna vízesést is, mely Európa legnagyobb vízesése. A Matterhorn – mely szinte Svájc szimbóluma-, temérdek embert vonz a hatalmas paramétereivel. Csak tapasztalt hegymászóknak ajánlott a csúcs meghódítása, természetesen komoly felszereléssel. Azonban, ha mászás nélkül szeretné valaki megcsodálni, van lehetőség 3820 méterig feljutni felvonóval.

Kihagyhatatlan élményt nyújt még Lauterbrunnen völgye. 72 vízesést rejt ez a csodavilág, s miközben a vízesések robajlását hallgatják a nézelődők, körülölelik őket a hatalmas hegyek. Leírhatatlan látvány ez a természetvédelmi terület. Leghíresebb vízesése a 297 méter magas Staubbachfall. Muszáj említést tenni az Aletsch gleccserről is, hisz rendkívül népszerű. 27 milliárd tonna jégből áll, s ezzel elnyerte az Alpok legnagyobb gleccsere címet. Ha itt kigyönyörködték magukat a látogatók, hatalmasat túrázhatnak az Aletsch erdőben. Bár csak néhány látnivaló került említésre a több millió csodából, amit Svájc rejt, érdemes felfedezni őket, ha arra jár az ember. Persze az itt felsoroltakon kívül is számos érdekesség várja az odautazókat. Például a városok közti hajókázások, a szép tájak, a svájci bicskák és órák és még rengeteg dolog. Egyszer mindenkinek látnia kell ezt a vidéket!