Szempontok, amelyekre figyelj, ha új mobilt vásárolsz!

A márka bár igazán fontos tényező, de sok esetben a telefon ára már – már nevetséges magasságokba emelkedik csakis azért, mert egy adott gyártó típusáról van szó. Tény persze, hogy ezek a készülékek jobb minőségűek, mint a mondjuk legolcsóbbak, de annyival azért nem tudnak többet, mint amennyit elkérnek értük. Ha mindenképpen olyat szeretnél, akkor érdemes egy kicsit várni, hiszen az újabb és újabb modellek gyorsan lenyomják az előző árát.

[wp_ad_camp_1]

A írás, illetve a könnyű kezelhetőség rendkívül fontos, hiszen a mai okostelefonok már nem csak arra valóak, hogy néha bepötyögjünk rajtuk egy – egy számot, vagy esetleg egy sms-t írjunk. Az e-mailekhez viszont már nem elég az a felület, amit a régi készülékeink eddig biztosítani tudtak. Egy komplett billentyűzetnek ugyanis egyszerűen el kell férnie a kijelzőn. Természetesen még most is be lehet állítani a klasszikus „egy gomb 3 betű” stílust, de ezzel írni nem időhatékony. A telefon kiválasztásánál éppen ezért figyelj a kijelző méretére is, próbáld ki, hogy neked mekkora felel meg.

A másik lényeges dolog, ami nagyban befolyásolja a kijelző méretét, hogy tervezed-e, hogy a mobillal gyakran internetezel vagy nem árt, hogy van rajta, ha épp kell, de nem akarod internetezésre használni. Ha viszont igen, akkor megint csak nem éri meg kicsi kijelzővel próbálkozni, mert egyszerűen nem fogod rendesen látni amit ír az aprócska kijelzőn.

Azt szintén nem szabad elfelejteni, hogy mennyi energiát fogyaszt egy telefon. Az ugyanis logikus, hogy a nagyobb kijelző bizony több energiát is fogyaszt, tehát gyorsabban le is fog merülni. Épp ezért, ha netezni nem akarsz, válassz nyugodtan egy kicsit kisebb kijelzőt, ami viszont tovább megtudja tartani az energiát, nem kell minden nap töltened, azaz kéznél lesz, ha kell, sőt még a zsebedben is sokkal könnyebben el fog férni kisebb mérete miatt.