Szép helyek Spanyolországban, amiket nem értékelnek eléggé

Ha tipikus turista, akkor valószínűleg Spanyolország leghíresebb városaiba látogat, például Madridba, Barcelonába, ​​Sevillába és Granadába. Igaz, hogy ezeket Spanyolországban kötelező látni. A hozzáértő utazók azonban elmennek a letérnek a megszokott turisztikai útról, hogy olyan helyekre látogassanak el, amelyek talán nem olyan híresek, de pont annyira érdemesek az időnkre és figyelmünkre. Az Ibériai-félsziget országának sok alábecsült helye van – olyan  helyek, amelyek hozzájárulnak Spanyolország megértéséhez.

[wp_ad_camp_1]

A Coruña, amely az Atlanti-óceánon helyezkedik el Spanyolország északnyugati részén, a Galícia tartományban, az ókor óta fontos kikötőváros. A rómaiak gyarmatosították a II. században, mert gyorsan felismerték annak stratégiai helyét. A Herkules-torony a város leghíresebb látványossága. A rómaiak építették, hogy tartósan megmaradjon. Ez az egyetlen működő római világítótorony manapság. Spanyolország egyik legnagyobb városa, Zaragoza Madrid és Barcelona között helyezkedik el, egy nagysebességű vasútvonalon, ám a turisták gyakran figyelmen kívül hagyják mert nem annyira híres. Ha az ízlelőbimbói határozzák meg, hogy hova utazik, akkor érdemes felfedezni Zaragozát, amely gasztronómiájáról ismert. A friss ételek uralkodnak, és megkóstolhat az ország minden tájáról származó ételeket. Tehén-, juh- vagy kecsketejből készülnek a sajtok itt, amiket érdemes megkóstolni.

Ha ön is kedveli a legendákat, akkor tegyen egy utat Burgos felé, mert ez El Cid, egy kiskorú nemesség otthona, aki a 11. században kasztíliai hőssé vált. Egy Burgoshoz közeli faluban született és a legenda szerint a híres Cadral de Burgosba temették el, amelyet Spanyolország egyik legjobb katedrálisának tekintenek. Ez hatalmas méretéről és gótikus építészetéről ismert. Burgos látnivalói közé tartozik a Santa Maria la Real de las Huelgas apátság, a 11. századi királyi kolostor és az Arco de Santa María, amely lenyűgöző egy kapu a Burgosba Agnes közepén.