Szőrtelenítés utáni irritált bőr kezelése

Manapság minden nőnél elvárt, hogy bőrfelületük sima és puha legyen. Viszont ez nem minden bőrtípusnál érhető el, sokan szenvednek szőrtüszőgyulladástól és a borotva, illetve a gyanta utáni piros pöttyöktől.

[wp_ad_camp_1]

Egy gyulladt, pattanásokkal teli bőrfelület nem csak kinézetileg zavaró, de ez gyakran fájdalmas is lehet. Vannak, akiknek ezt az irritációt a gyanta okozza, mivel előfordulhat, hogy egyes típusokra allergiásak vagyunk. Borotválkozásnál pedig a bőr felső hámrétegét lecsiszoljuk, ami miatt bőrünk érzékeny és rendkívül száraz lesz, amely megkönnyíti a kiütések kialakulását. A bőr kipattogzása ellen, sok nő a szőrtelenítés után, alkalmazza párja borotválkozás utáni arcszeszét, mivel köztudott, hogy ez alkoholtartalma miatt fertőtlenít. Bár a fertőtlenítést elvégzi, mégis rendkívül csíp, szárítja a bőrt és még férfi illatot is kölcsönöz, tehát ez nem bizonyul épp a legjobb megoldásnak. Ettől hatásosabb, ha szőrtelenítés után közvetlenül használunk nyugtató és enyhén fertőtlenítő hatással bíró készítményeket, például testápolókat. Ezzel visszaállíthatjuk bőrünk hidratáltságát és regenerálhatjuk sejtjeinket, keressük ezeket a készítményeket drogériákban vagy gyógyszertárakban.

Szőrtelenítés után, ajánlatos elkerülni az illatosított tusfürdőket, bőrradírokat, ezek mellett az úszást, a strandolást, a napozást és a kádban a meleg vizes fürdést is. Ilyenkor csakis a rövidebb zuhanyzást válasszuk. Ilyenkor bőrünk duzzadt és sérülékeny, ezért inkább törekedjünk a hűtésére, például egy vizes törölközővel. Sokaknál jelentkezhet az irritáció szőrbenövés formájában, amik begyulladnak. A szőrbenövés ellen védekezhetünk direkt erre kifejlesztett készítményekkel is. Amennyiben mégis megtörténik a szőrbenövés, legyünk azzal tisztában, hogy ezeket a szőrszálakat tövestől kikell húzni, mert csak így tudjuk eltüntetni a gyulladást.