Tanzánia legszebb nemzeti parkjai

Tanzánia az érzékek ünnepének országa. Páratlan a természeti szépsége, az egyedi vadvilága és a gazdag kultúra miatt. A tájat szélsőségek formálják, és itt a hegyek, tavak, gyepek és az esőerdők gyakran ugyanazon a területen láthatók.

[wp_ad_camp_1]

Tanzániában a szafarik szintén a világ legjobbjai közé tartoznak, és ha egy szafarit választ, biztos lehet benne, hogy megnézheti az „öt nagy vadállat” egyikét: oroszlán, leopárd, orrszarvú, elefánt és bivaly. A Katavi Nemzeti Park Nyugat-Tanzániában található, és valósággal szikrázik a száraz évszakban. Ebben az időben a Katuma és a Kapapa folyók az egyetlen vízforrások a közelben, így állatok ezrei gyűlnek össze egy korty vízért. A látogatókat a mocsárban fekvő krokodilok százai fogadják, míg a vízforrások körül víziló csoportok gyűlnek össze, és a zebrák is ezresével jönnek össze itt.  továbbra is az egyik legjobb hely Tanzániában, ahol az oroszlánok és a bivalyok kapcsolatát láthatják. Mivel elég messze van, kevés látogató érkezik ide, így a turistákat és a helyi lakosokat egy viszonylag érintetlen vadonba érkeznek.  Ez valóban kivételes hely, egyszerűen csak felfedezésre vár.

A Tarangire Nemzeti Park a legismertebb, több mint 3000 elefánt elefántvándorlásáról híres, de a park ennél sokkal többet kínál! Ez a csendes park egész évben lehetőséget kínál a nagy öt vadállat közül négy állat megtekintésére, és a régió idegenvezetői annyira tájékozottak a parkban levő állatok vándorlási mintáiról, hogy minden bizonnyal pillantást vethet ezekre az egzotikus lényekre. Nem számít melyik évszakban érkezik. Sőt, a nagy baobabfák és a nagy termeszek, amelyek a tájat szépítik, olyanok, mint a mesében. Ez a nemzeti park néhány olyan állatnak is otthont ad, amelyek nagy veszélyben vannak és csak itt található Tanzániában, a Tarangire Nemzeti Parkban.