Texas legszebb régiói

Az egész ország második legnagyobb és második legnépesebb állama, Texas, az államok déli-középső részén fekszik, jellegzetes kultúrája és identitása miatt lenyűgöző hely. Ez az egyedülálló örökség büszkén jelenik meg számos városában, például Austinban, Dallasban és Houstonban is, amelyek a legnépszerűbb úticélok között vannak.

[wp_ad_camp_1]

Az állam északnyugati sarkában található Texas Panhandle végtelen prériknek és hatalmas gyepeknek ad otthont, zord kanyonokkal és csillogó tavakkal tarkítva a tájat itt-ott. Lapos jellege, száraz éghajlata és időnként jellegtelen tája miatt, meglehetősen kellemetlen környezet lehet, és a porfelhők és szélviharok is időnként áthaladnak a tájon. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb nagyvárosi területének – a Dallas-Forth Worth Metroplex – otthona – a Prairies and Lakes régió, amint a neve is jelzi, rengeteg gyönyörű vidékkel büszkélkedhet, számos folyó és tó fantasztikus szabadtéri tevékenységeket kínál.

Míg a fő vonzerő érthető módon Dallas, rengeteg éttermével, szórakozási lehetőségeivel és éjszakai életével, Fort Worth szintén remek hely a látogatásra. Itt, rengeteg érdekes múzeum található az amerikai nyugatról, úttörőkről, valamint a helyi cowboy és cowgirl kultúráról. Érdemes továbbá megnézni a texasi függetlenség emlékműveit, és a Mesquite-nél hetente rodeo-előadásokat tartanak, amelyeket élvezhet. Texas keleti sarkában eldugva található a Piney Woods, ami nagyon különbözik az állam többi részétől; területének nagy részét fenyőerdők és örökzöld fák borítják, és ezt leginkább a Big Thicket National Preserve-ben lehet megtekinteni. A bemutatott csodálatos természettől eltekintve ez a sűrű erdős természetvédelmi terület rengeteg erdei ösvényt kínál a felfedezéséhez, valamint rengeteg nagyszerű kempinghelyet kínál. Végtelen fenyvesei között vannak elragadó öblök, patakok és folyók. Ezek nagyszerű halászati ​​lehetőségeket kínálnak.