Tippek egy nagyszerű LinkedIn meghívó írásához

Akár új a LinkedIn-ben, akár tapasztalt felhasználó, az új emberekkel való kapcsolatteremtés kihívást jelenthet, különösen akkor, ha nem tudja, mit írjon a LinkedIn-meghívóba. Lehet, hogy kísértést érez, hogy használja az általános „Szeretném hozzáadni a hivatali hálózatomhoz a LinkedIn-en” sablont, de vigyázzon! Ha nem szabja személyre üzenetét, elveszíthet egy értékes lehetőséget a hálózatépítésre.

Csak mondjon valamit. Nincs rosszabb annál, mint egy szabványos, általános formátumú LinkedIn-kérés fogadása, és nincs elképzelése arról, hogy ki az illető, és miért akar önnel kapcsolatba lépni. Az őszinteség a legjobb megoldás, amikor valakivel kapcsolatba akar lépni, különösen, ha komoly hálózatépítésre vágyik. „Ha a cégüknek szeretne dolgozni, ne féljen elismerni, hogy a megcélzott vállalatnál dolgozik, és betekintést keresne a vállalatba. A nyílt kommunikáció mindig a legjobb. Találjon valami közös pontot. Ez kölcsönös karrier terület vagy érdeklődés? Vannak közös kapcsolataik? LinkedIn-csoportokon keresztül kapcsolódnak? A sablonos meghívó mindig időpazarlás.

Mindig személyre szabja meghívását valamilyen módon. Említsen meg egy megosztott csoporttagságot, jegyezzen fel közös kapcsolattartót, vagy mutasson be hasonló hátteret, végzettséget vagy tapasztalatot. Ha minden más nem sikerül, mondja el a leendő kapcsolattartónak, hogy mit remél, valamint hogy mindketten hasznot húznak a kapcsolatból. Ha a LinkedIn-en egy startup vezérigazgatójához/alapítójához fordul, az álláskeresés részeként, akkor úgy szeretné kezdeni és befejezni, hogy megmutatja lelkesedését a vállalkozás iránt. Ha bármilyen ok nélkül felajánlja a kapcsolatot, gyorsan elérheti, hogy üzenete a „spam” mappába kerüljön, és a LinkedIn végül felfüggeszti fiókját, ha eléri a válaszok korlátját.