Tisztítsa házilag az eldugult lefolyókat

Minden háztartásban néha elromlanak dolgok, amiket meg kell javítani. Sokan azonnal szerelőt hívnak, de vannak olyan házi praktikák, amelyekkel mi magunk is orvosolni tudjuk a problémát. Ilyen lehet például amikor eldugul a lefolyó.

[wp_ad_camp_1]

Az eldugult lefolyó tisztítása házilag is megoldható. Mielőtt mástól kérnénk segítséget egy ilyen helyzetben, nem árt ha kipróbálunk néhány ház praktikát. Ezek a praktikák sok esetben működnek és költséghatékonyak is. A mosdó vagy a mosogató eldugulásakor először a szifont kell ellenőrizni, szétszedni és kitisztítani. Hogyha szétszedjük a szifont, akkor láthatjuk majd, hogy hol az a szennyeződés, ami a dugulást okozta és kikaparhatjuk onnan.

A kád esetében már bonyolultabb a helyzet, mivel ott bonyolultabb a rendszer, ezért jobb ha itt más technikát alkalmazunk. Házilag készíthetők olyan szerek, amelyek sokat segítenek kisebb dugulások esetén. Körülbelül egy evőkanálnyi szódabikarbónát tegyünk forrásban levő vízbe és öntsük a lefolyóba. Víz helyett ecetet is használhatunk, így még hatékonyabb lesz az eredmény. Öntsünk a lefolyóba egy fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet és miután nem habzik annyira, öblítsük le forró vízzel a lefolyót.

Ki gondolta volna, hogy a pezsgőtabletta vagy protézistisztító is gyakran segít az eldugult lefolyón? Nincs más dolgunk, mint két vagy három tablettát bedobni a lefolyóba és meleg vizet engedni rá, addig amíg a lefolyócső teljesen kitisztul. Hogyha a duguláson ez nem segít, akkor a tablettákra öntsünk egy pohár ecetet és hagyjuk állni kb. tíz percig majd forró vízzel mossuk át a lefolyót.

Hogyha eldugult lefolyóval van dolgunk, akkor próbáljuk ki a fent leírt házi praktikák egyikét és meglátjuk majd, hogy eredményes lesz a munkánk. Sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás, mint kihívni egy szerelőt.