Trendi, biztonságos és rendkívül jó hőszigetelő ajtó

A neves Hörmann cég egyik legújabb terméke a ThermoCarbon, ami egy olyan alumínium bejárati ajtó, amely 10 cm-es ajtólapvastagságnál teljesíti az alacsony energiafelhasználású, illetve passzívházak szigorú hőtechnikai előírásait. A speciális ajtó nemcsak kimagasló műszaki jellemzőkkel bír, de szénszálas díszítésével megjelenésében is igazán különleges látványt nyújt.

[wp_ad_camp_1]

A termék már hamarosan Magyarországon is kapható lesz. A ThermoCarbon ajtó 100 mm-es ajtólapvastagságú, három- vagy négyrétegű, kívül – belül biztonsági üvegbetéttel van ellátva, emellett hővédő üvegezésű és rendkívül jó hőszigetelő képességű. Az alumínium ajtólapok PU-keményhab kitöltéssel, valamint belül elhelyezett szárnykerettel készülnek. A hő- és hanggátat képező szárnykeretprofil anyaga szén- és üvegszál erősítésű kompozit. Ez az ütésállóságot, merevséget és nagyfokú mechanikai szilárdságot biztosítja az ajtónak. Természetesen az alumínium ajtótok ugyancsak hőhídmentes kialakítású és háromszoros tömítéssel járul hozzá a kimagasló hőszigetelő képességhez.

Az ajtó tervezői az egyedülállóan nagyszerű műszaki jellemzők mellett még a dizájnra is nagy hangsúlyt fektettek. A szénszálas díszítés rendkívül exkluzívvá teszi az ajtót, amihez ráadásul süllyesztett alumíniummarkolat és alumínium vagy nemesacél ajtófogantyú is tartozik, mely feltűnés nélkül, lágyan simul az ajtólapba. Az ajtólapok síkját a pántok sem törik meg, tehát alapkivitelben rejtett elhelyezésűek a külső és a belső oldalon is egyaránt.

A másik nagyon lényeges dolog, amit meg kell említeni, hogy a ThermoCarbon ajtó kilenc ponton záródó H9 automata biztonsági zárral készül. Ez a zártípus önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik, de ezen felül betörésgátló RC4 biztonsági felszereltséggel is rendelhető a termék.