Tűzgátló ajtó

A tűzgátló ajtó legfontosabb tulajdonsága, hogy olyan alkatrészekből áll, amelyek biztosítják, hogy tűz esetén a tűz ne haladhasson át rajta. Igen fontos a megfelelő felfüggesztés, annak helye és darabszáma is. A zárak, a keret, a küszöb, de még a kilincs is olyan alapanyagból készül, amely teljesen tűzálló. Szabvány létezik arra, hogyan kell a gyártás végezni a tűzgátló ajtó esetében.

[wp_ad_camp_1]

A tűzgátló ajtókat még értékesítés előtt hivatalos szervvel minősíttetni kell. A tűz áttörését gátló ajtóknál a tűzgátló lapok kiemelkedő fontosságúak. Az ajtók gyártójának feladata az, hogy saját ismeretei és tapasztalatai alapján a legkorszerűbb technológiával állítsa elő azt.

Olyan tűzgátló ajtók is forgalomban vannak, amelyek akár 2 órán keresztül is képesek a kialakult tüzet féken tartani. Nagyon sokban függ a tűzállóság időtartama az alapanyag felhasználástól.  Az tűzgátló ajtóknak különböző fajtái vannak: csak tűzálló ajtó, amely viszont nem szigetel, tűzálló és szigetelő ajtó egyben. A Palusol egy igen jó alapanyag, ha a tűz ellen szeretnénk védekezni. Tartalmaz üvegszál fonatot, huzalhálót és epoxigyanta réteget. A hőre habosodó állagot felvevő műanyag jellegű tűzgátló lap is alkalmas a gyártásra. Tűzvédő ajtókat acélból is el lehet készíteni.

Minden esetben érdemes alaposan áttekinteni vásárlás előtt a választékot és azt a terméket megvásárolni, amely a tűz ellen a legnagyobb hatást fejti ki, hiszen bizonyára minden ipari felhasználó számára fontos, hogy értékeiben kár ne keletkezzen egy esetlegesen fellépő tűz esetén.