Ulefone Armor 10 5G robusztus okostelefon-áttekintés

Az 5G-képes robusztus okostelefon első kóstolóját az Ulefone-nak köszönhetjük, amely 2020 vége előtt bemutatott egy 5G-s készüléket. Az 5G fejlesztés a díjnyertes Ulefone Armor 9-ben, amely az első Ulefone modell, amely FLIR hőkamera érzékelővel érkezett.

[wp_ad_camp_1]

Az Armor 10 hűen követi a korábbi Ulefone okostelefonok tervezési filozófiáját. Megerősített gumi sarkok, fém váz és az átlagosnál nagyobb keret jellemző rá. A 6,7 hüvelykes kijelzővel valóban félig tabletnek félig telefonnak minősül, amely szinte ugyanolyan méretű kijelzőt kínál, mint egy tablet, vagyis a Pebble Gear. Méretei – 176,5 x 82,8 x 14,55 mm – és súlya 333 g, emiatt nagyon távol áll a nem masszív testvéreinek karcsú profiljától. A MIL-STD-810G / IP69K tanúsítványok megszerzéséhez elengedhetetlen a nagy akkumulátor és kiegészítő védelem. A hangerőszabályzó és a bekapcsológomb a jobb oldalon található, míg a testre szabható gomb és a SIM/memóriakártya tálca a bal oldalon található.

A hátsó részen van a hangszórórács, valamint négy kameraérzékelő található az 5G és az Ulefone emblémák mellett. A kettő közé kerül egy feltűnő nyolcszögletű ujjlenyomat-olvasó. Kicsit aggódunk a sziget kialakításáért, bár olyannyira kinyúlik, hogy a törékeny szenzorok veszélybe kerülhetnek, amikor leesnek egy kemény felületre. Mint minden versenytársa és sok belépő szintű 5G okostelefon, az Armor 10-et is egy Mediatek Dimensity 800 processzor hajtja. Az MT6873, amint az ismert, egyesíti a Cortex A76 magok kvartettjét négy A55 maggal és egy Arm Mali-G57 GPU készlettel. A 8 GB LPDDR4x memória és 128 GB UFS2.1 tárhely kombinációja azt jelenti, hogy ez a telefon ugyanolyan gyors – amikor a memóriáról/tárolóról van szó -, mint egy mainstream Windows laptop. A 6,67 hüvelykes képernyő 2400 x 1080 pixeles kijelzővel rendelkezik, és az Ulefone nem erősítette meg, hogy egy karcálló üvegréteg borítja-e.