Unihertz Atom XL okostelefon-áttekintés

Az Unihertz számos extrém eszközzel szerzett magának hírnevet. Korábban a világ legkisebb masszív okostelefonját (az Atomot) és a billentyűzettel rendelkező Android okostelefont (a Titant) szállította, amelyek egy BlackBerry-hez is passzolhattak volna.

[wp_ad_camp_1]

Most van a sor az Atom XL-en, amelyet a legkisebb DMR walkie-talkie robusztus okostelefonként könyveltek el. A DMR a Digital Mobile Radio rövidítése, és „korlátozott nyitott digitális mobil rádió szabvány”-t jelent, amelyet az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (ETSI) vezetett be. A legtöbb robusztus okostelefon ugyanazt a mintázatot követi, és az Atom XL sem idegen ettől. Ott vannak az ismert lekerekített sarkok, fém oldalak, gumírozott keret és mintás hátlap. Pár meglepetés: van egy IR port és egy audio csatlakozója is. Sem az utóbbit, sem a készülék alján található C típusú csatlakozót nem védi a víz vagy a por a fedéllel. Ez elméletileg nem lehet probléma, mivel az eszköz MIL-STD-810G és IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ami a készülék elejét illeti, van egy ujjlenyomat-leolvasó, amely két kapacitív gombbal rendelkezik, ezek a 4 hüvelykes Gorilla Glass borítóval és oleofób réteggel ellátott kijelző között helyezkednek el. Az Atom XL egyik oldalán egy dedikált push-to-talk (PTT) gomb található egy SIM tálca alatt, amely két SIM-kártyát vagy egy SIM-kártyát és egy microSD-kártyát képes tárolni; a másikon van egy hangerő-szabályozó és a bekapcsológomb. A hátsó részen található egy kamera érzékelő és egy erős LED zseblámpa. Összességében rendkívül erősnek érződik a telefon, vastagsága (17,5 mm) pedig megerősíti ezt a benyomást; ne feledje azonban, hogy ez még mindig körülbelül 225 g.  Az Atom XL újradolgozta a Titanban található Mediatek P60 CPU-t, ugyanannyi memóriával (6 GB) és fedélzeti tárolóval (128 GB) együtt. Bár ezzel nincs semmi baj (méretgazdaságosság, a hardverplatform jobb ismerete), kissé csalódottak vagyunk, mivel jobb hardverre számítottunk.