Váratlan vendégek? Gyorsan elkészíthető édességek!

Talán már Önnel is előfordult, hogy váratlanul vendégek jelentkeztek be, akikre nem is számított és csak alig volt ideje arra, hogy valamit elkészítsen, hogy valamivel mégis kedveskedni tudjon számukra. Persze az is előfordulhat, hogy nincs vendég, egyszerűen csak ránk tör hirtelen az édesség utáni vágy, amit szeretnénk csillapítani. Szerencsére van pár villámgyors desszert, ami ilyen esetben mindig segíthet!

[wp_ad_camp_1]

A palacsintát talán mindenki szereti, hiszen az ízesítésének módjai határtalanok, mindenki olyan töltelékkel édesítheti, amilyennel csak szeretné. A palacsinta egy igazán villámgyors fegyver, ha a desszert utáni epekedés gyötör minket, hiszen általában minden hozzávaló megtalálható otthon. Ha különleges ízekre vágyik, akkor most érdemes őszi gyümölcsökkel kombinálni, de aki még ennél többre vágyik, az elkészítheti a divatos ricottás vagy paleós változatot is a klasszikusak mellett.

A Túró Rudi, a Bounty, a Kinder Bueno ugye mind ismerős? Talán nem is gondolta volna, de egytől-egyig mindegyiket elkészíthetjük akár pohárkrémben is és még annak sem kell aggódnia, aki a vonalaira is szeretne ügyelni, hiszen az internetes keringő számos recept között található light panna cotta is, bár az kétségtelen, hogy a gyümölcsök hódítanak a poharakban is. Legyen vaníliás vagy csokoládés az édesség, egy jól megválasztott gyümölcsös réteggel biztosan elégedettem dől majd el a kanapén.

Ha épp bonbonra vágyik, akkor se nincs gond, hiszen, ha úgy tartja kedve, akkor házi készítésű bonbonokat is gyúrhat, melyek még mutatósak is, bátran a vendégek elé teheti. A klasszikus kókuszgolyót vagy raffaellót már bizonyára ismeri, de érdemes kipróbálni az aszalt szilvás – étcsokis bonbont vagy az oreo keksz csokinyalókát is, ami mennyei élvezeteket nyújt mindenki számára, aki megkóstolja. Ami pedig a legjobb, hogy ezek is villámgyorsan elkészíthetőek.