Wales legszebb kastélyai

Wales négyzetkilométerenként több ősi erőddel rendelkezik, mint bármi más hely Európában, így Wales Nagy-Britannia vitathatatlan kastélykirálya. A legtöbb építmény I. Edward király uralkodására nyúlik vissza, aki a kastélyokat azért építette, hogy segítsen megtartani újonnan megszerzett földjeit.

[wp_ad_camp_1]

A ma Edward-kastélyként ismert erődök a várépítés új korszakát jelentették. A klasszikus motte-and-bailey dizájn helyett, az Edward-kori várak falgyűrűkkel és több toronnyal rendelkeznek, amelyek úgy festenek, mintha egy meséből emelték volna ki őket. A Gwent megyei Raglan-kastély Wales egyik utolsó középkori kastélya volt, és a szerkezet azt mutatja, hogy Nagy-Britannia erődítményei végül utat engedtek a palotáknak. Bár védekezésre tervezték, amikor az építkezés 1435-ben megkezdődött, a festői udvar köré épített luxuslakások sorával az emberi kényelemre is figyelmet fordítottak. A Nagy-torony tetejére mászva az alsóbb árok és a környező vidék látható. A látogatók felfedezhetik a pincéket, amelyeket több száz borosüveg tárolására építettek, és megtekinthetik a kastély hosszú galériájában még látható középkori fafaragásokat.

A délkelet-walesi Pembrokeshire megyében található Pembroke Castle Wales legnagyobb magántulajdonban lévő kastélya. Ez is az egyik legrégebbi és legjobban megőrzött kastélyok közé tartozik. Az építkezés 1093-ra nyúlik vissza, amikor Shrewsbury gróf átvette a város irányítását a walesi részről. A VII. Henrik születésének helyeként híres Pembroke a 17. században pusztulásnak indult, de az 1900-as évek elején teljesen helyreállt. A nagyközönség számára nyitva álló kastélyban rendezett táblák láthatók, amelyek a kastély történelmének eseményeit, a csata újjáépítését és a solymászat bemutatását tárják a szeme elé. A Gwent megyében, egy hatalmas birtok szigetén található Caerphilly kastélyt Walesben az első igazi koncentrikus kastélynak tekintik.