WPC, a gondozásmentes kerítés alapja

Mikor otthonunk biztonságáról van szó, a legtöbbször a megfelelő védelmet nyújtó kerítés az első, amire áldozunk. Kézenfekvő megoldás kovácsoltvasból készíttetni, hisz azon túl, hogy rendkívül időtálló, a mechanikai hatásoknak is nagyon jól ellenáll.

Azonban sokan túlságosan ridegnek tartják a fém kerítést és sokkal inkább választanának valami barátságosabb hangulatú, természetközelibb megoldást. Ilyenkor merül fel valamilyen fa anyag alkalmazásának a lehetősége, azonban arra kevesen gondolnak, hogy a kovácsoltvassal ellentétben a természetesen alapnyagból készült elemek folyamatos gondoskodást igényelnek. Ez pedig csupán elsőre tűnik bagatell problémának, hiszen közepes méretű kerítés esetében is több száz léc leszerelésére, újrafestésére, és felszerelésére van szükség 3-4 évente, arról nem is beszélve, hogy a munkálatok alatt teljesen védtelenek vagyunk a kíváncsi szemektől. Van azonban egy köztes megoldás, ami magában hordozza mind a fa természetes esztétikusságát, mind a fém strapabíróságát.

Ez az anyag a WPC, amely egy fa-műanyag kompozit. Rendkívül időtálló és gyakorlatilag teljesen gondozásmentes. Számtalan mintával rendelhető, szinte megszólalásig úgy néz ki, mint a valódi fa, ám annál könnyebben megmunkálható, hisz nem kell tartanunk attól, hogy elreped. Ráadásul a festés kellemetlen velejáróit is elkerüljük, hisz a WPC-be már gyártáskor belekeverik a festéket, amely igy tökéletesen UV állóvá teszi kerítésünket. Azok számára pedig, akik a ház körül is szeretik az egységes dizájnt, különösen kitűnő választás a WPC, hiszen nagy teherbírásának köszönhetően nem csupán kerítésként, de terasz burkolatként is tökéletesen használható.  Így hát ma már egyáltalán nem elérhetetlen álom egy évtizedekig tartós, fa hatású kerítés, amely úgy őrzi meg kifogástalan állapotát, hogy nincs szükség költséges és időigényes karbantartásra.