A citromverbéna gyógynövény!

A citromillatú gyógynövényeket illetően a citrom-verbéna a legintenzívebb olajkoncentráció/négyzetcentiméter tartalommal rendelkezik. Ez a növény az italok, pékáruk alapja és helyettesíti a citromhéjat. A citromverbéna lándzsa alakú levelei forró nyári időben gyorsan megnőnek, és az egész vegetációs időszak alatt betakaríthatóak.

[wp_ad_camp_1]

Azok számára, akik olyan helyen élnek, ahol a citromverbéna jól terem, a növény lehorgonyzó cserjévé válhat a tájon, készen arra, hogy felszabadítsa citrusos aromáját, amikor csak szeretné. Ültesse el a citromverbénát egyidejűleg a paradicsom, koleusz és más meleg időjárásban termő cserjékkel, növényekkel. A teljes napsütésű, gazdag talajú és rendszeres nedvesség tartalmú helyek gyors növekedést eredményeznek az aratáshoz, tehát ez a fajta hely lesz a legelőnyösebb a citromverbéna termesztéséhez.

A citromverbénának teljes napra van szüksége, hasonlóan ahhoz, mint a rózsáknak vagy a veteményeskertnek. Helyezze el citromverbéna növényeit oda, ahol nem kerülnek a szomszédos fa vagy épület árnyékába. A beltéri szobanövényként növekvő citromverbénálnak kiegészítő mesterséges megvilágításra lehet szükségük, hogy megakadályozzák a lankás növekedést és a levelek lehullását. A citromverbéna jól él a gazdag kerti vályogban, de az átlagos talajt is tolerálják. A jó vízelvezetés fontos az egészséges citromverbéna növények számára, ezért agyagos területeken emelt ágyakba vagy cserepekbe kell ültetni őket. A citromverbéna rendszeres öntözést igényel. A vízhiány növényi stresszhez, levélcseppekhez és rovarkártevők fertőzéséhez vezet. Tartsa nedvesen a talaj felszínét, de ne telítse túl a növényeket vízzel. Célozzon meg egy olyan nedvességszintet, amely hasonlít egy kicsavart szivacshoz.