A férfi klimax és annak fenyegető jelei

A férfiakat épp úgy utoléri a klimax, mint nő társaikat. Ez esetükben legtöbbször mellnövekedéssel, gyengülő izomzattal, herezsugorodással, ritkább testszőrzettel jár. Ha hasonló tüneteket észlel, akkor ez mind arról árulkodik, hogy a kelleténél alacsonyabb a tesztoszteronszintje. Cikkünkben összegyűjtöttük a jellemzőbb tüneteket, melyek észlelése indokolja a hormonvizsgálatot.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik jele a férfi klimaxnak az állandó fáradtság, ugyanis az alacsony tesztoszteronszintű férfiak általában fáradtak fizikai vagy szellemi kimerülést okozó tevékenység nélkül is. Amennyiben tehát napi 7-8 órányi minőségi alvás ellenére sem érzi magát kipihentnek és fittnek, érdemes ellátogatni az orvoshoz.

A koncentrációs zavar ugyancsak egyike a jeleknek. Első olvasatra talán meglepő, de az alacsony tesztoszteronszint bizony gátolja a mentális folyamatokat, avagy a gondolkodást és az összpontosítást. Ha már nem tud úgy koncentrálni a munkára, mint korábban, könnyen elkalandozik a figyelme, romlott a teljesítménye, először is a stressz csökkentésének érdekében tegyen lépéseket, de ha ez nem segít, akkor irány a doki.

Az alacsony tesztoszteronszint további következménye a súlyos hangulatingadozás is, sőt az érintettek egy részénél klinikai depresszió is kialakulhat. Nem szabad megvárni amíg idáig fajul a helyzet, hiszen kezelése ugyancsak nem kívánt mellékhatásokkal jár, ami tovább csorbíthatja a szexuális életet. A tesztoszteronszint helyreállításával szerencsére ez a probléma is megszűnik.

A merevedési zavar talán az egyik legismertebb jele a férfi klimaxnak. Ha tehát a szexuális élete az utóbbi időben nem az igazi, gondjaid vannak az erekció elérésével és annak megtartásával, mindenképpen célszerű dokihoz fordulnod. Ezen probléma hátterében nemcsak alacsony tesztoszteronszint, hanem szív- és érrendszeri probléma is állhat, vagy akár cukorbetegség.