A Fossil márka története

A Fossil Group Inc. amerikai divattervező és gyártó, amelyet 1984-ben Tom Kartsotis alapított, és amelynek székhelye a texasi Richardsonban található. Márkáik közé tartozik a Fossil, a Relic, a Michele Watch, a Skagen Denmark, a Misfit, a WSI és a Zodiac Watches. A Fossil licencelt kiegészítőket gyárt olyan márkákhoz is, mint a BMW, a Puma, az Emporio Armani stb.

[wp_ad_camp_1]

Kosta Kartsotis, Tom Kartsotis testvére és vezérigazgatója a Fossil részvények körülbelül 12,5% -át birtokolja. A cég neve az a becenév, amelyet a testvérek apjuknak adtak. A Fossil-t 1984-ben, Overseas Products International néven alapította Tom Kartsotis, a texasi A&M egyetem egykori hallgatója, Dallasban bátyja, Kosta Kartsotis, a Sanger-Harris kereskedelemért felelős vezetőjének javaslatára. Kosta elmondta öccsének a potenciális nagy nyereséget, amelyet a Távol-Keleten előállított kiskereskedelmi termékek importja, különösen a mérsékelt árú divatórák importja hozhat. Fő termékeik a retro megjelenésű divatórák voltak. 1990-ben a Fossil márkanév alatt bevezették a bőrárukat és a Relic órák sorát.

A Fossil első nyilvános ajánlattétele 1993-ban volt. A Zodiac Watches svájci márka 1882 óta működött, amikor a Fossil 2001-ben 4,7 millió dollárért megvásárolta azt a Genender International-től. Fossil vágya a svájci jelenlét megteremtésére a Zodiac Watch márka megvásárlásához vezetett, és ennek a vonalnak a teljes újrabeépítését tervezte, hogy tükrözze az 1970-es évek retro stílusát egy felsőbb kategóriás órában. A Michele Watch 2004-ben befejezte a ciklust egy csúcskategóriás svájci karóra kínálásával, amely dizájnos hangulattal rendelkezik. 2007 szeptemberében a Fossilt azzal vádolták, hogy megsértette a Financial Innovations Systems LLC tulajdonában lévő szabadalmat egy texasi északi körzetben indított perben. Az ügyet nyilvánosságra nem hozott összeggel rendezték és nem sokkal később elbocsátották.