A galambbogyó növény

Úgy tűnik, hogy a kertészeknek sosincs elég kék virág a kertjükben. A trópusi galambbogyó növény (duranta erecta) halványkék, fehér vagy lila virágfürtöket hoz létre a teljes növekedési időszakban.

[wp_ad_camp_1]

A galambbogyó vonzó örökzöld lombozattal rendelkezik, és néhány fajta arany vagy tarka (különböző színű) levelekkel rendelkezik. A dísznövényen bogyók jelennek meg ősszel bónuszként. A tavasszal ültetett galambbogyó meleg területeken gyorsan növekszik, néhány évszak alatt nagy cserjévé vagy kis fává alakul. A duranta növényeket könnyű meleg időben és teljes napsütésben termeszteni. Gyorsan kitöltenek egy üres helyet a kertben. A duranta vagy galambbogyó növényeknek egy teljes napra van szükségük a virágzáshoz és a bogyókhoz szükséges energia megszerzéséhez. A túl sok árnyékban növekvő növények gyakran vonzóak és ritkák. Amikor a duranta növényeket egynyári növényekként termesztik, gazdag, agyagos talajt biztosítson számukra, hogy a növények egy potenciális növekedési időszakban elérjék a maximumot. Növekedési övezetükben a galambbogyó növények tolerálják a vékony talajt, amennyiben jó vízelvezetésük van. A duranta növényeknek mérsékelt mennyiségű vízre van szükségük.

A szabadban növekvő növényeknek hetente körülbelül egy hüvelyk esőre van szükségük. Ha cserépben termeszti őket, akkor öntözzék meg a galambbogyó növényt, amikor a talaj teteje száraznak érzik. A duranta szereti a meleget, sőt a nagyon magas hőmérséklet sem lassítja le. Ha egy cserépben növekszik a növény, akkor vigye beltérre, amikor a hőmérséklet leesik. Ezenkívül a duranta növények jól működnek mind száraz, mind nedves körülmények között. Tolerálják a tengerparti éghajlat sós levegőjét is. A galambbogyó növények nem nehéz takarmányozók, és gazdag talajban kiegészítő műtrágya nélkül is termeszthetők. Vékony vagy sziklás talajban havonta egyszer használhat univerzális műtrágyát a növekedési időszakban.