A kávéfogyasztás akár egészséges is lehet

A mérsékelt kávéfogyasztás akár még egészséges is lehet! Segít a megfelelő vérnyomás beállításában, valamint a megfelelő vércukorszint elérésében. Rákos beteges esetén csökkentheti a rák kialakulását valamint a Parkinson kórban szenvedőknek is enyhítést hozhat. Nézzük akkor meg, hogy a kávé mely összetevői azok, amelyek ebben segítségünkre lehetnek.

[wp_ad_camp_1]

A zöldteánál sokkal nagyobb antioxidáns tartalma miatt a korral járó sejtkárosodások visszaszoríthatóak.  B 5 vitamin tartalma véd a stressz ellen és a B9 vitamin az idegrendszer egészségének megőrzését szolgálja. A B5 vitamin a pantoténsav a B9 vitamin pedig a folsav. A B1 vitamin, azaz a tiamin a szénhidrát-anyagcserénél segíthet a B3 vitamin pedig a niacin amely a DNS lánc javításában játszik nagy szerepet.  A továbbiakban tartalmaz még magnéziumot, mangánt és káliumot is.

Manapság már napi rutinnak számít sokunk számára reggeli kávé elfogyasztása. Sokszor akkor is ébernek kell lennünk, amikor szervezetünk éppen tiltakozik ellene Ez fokozottan igaz nyáron, amikor a déli időszakban szinte mindannyian legszívesebben egy hús árnyat adó fa alatt szunyókálnánk.  A koffein növényi eredetű és májban lebomló és a xantinok családjába tartozik. Még a gyógyszeriparban is használják, hiszen fájdalomcsillapítók összetevőjeként igen hatásos szer. Erősen képes stimulálni a központi idegrendszert még akkor is, ha csak csekély mennyiségben fogyasztjuk. Nagy mennyiséget nem érdemes belőle elfogyasztani, hiszen az már alvászavart és szorongást is előidézhet.