A kihagyhatatlan Frankfurt

Sok utazó gyakran csak zord üzleti központnak és repülőtéri csomópontnak tekinti Frankfurtot, és sokan úgy tekintenek rá, mint egy lélektelen pénzügyi városra, amelyet nem is érdemes csak úgy meglátogatni.

És bár igen, Frankfurt nemzetközi nagyváros, kereskedelmi metropolisz és Németország legnagyobb repülőterének otthona, mindezeken túl egy büszke örökséggel és kultúrával rendelkező város, amelynek megtapasztalása igazi élmény. Ahhoz, hogy a legtöbbet kihozzuk a látogatásunkból, figyelembe kell vennünk, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen időszakban érkezünk. Bár Frankfurt közel sem olyan népszerű célpont, mint Berlin, vagy München, bizony a főszezonban – júniustól augusztusig – számolni kell azzal, hogy a legnépszerűbb helyek zsúfoltak lesznek a rengeteg turista miatt. Azt is tartsuk szem előtt, hogy itt erősen elkülönülő évszakok várnak minket az év különböző szakaszában, emiatt a legideálisabb a késő tavasz. Áprilisban és májusban kellemes idő van, és még aránylag kevés látogató. A városi vonatok, a villamos és a metró, valamint a kitűnő buszmenetrend segítségével az összes fontos célpont kényelmesen, gyorsan és olcsón megközelíthető.

A legfőbb látnivalók a belvárosban és az óvárosban találhatóak, így abszolút nem lehetetlen akár egy egynapos látogatás alatt végigmenni mindegyiken. Utunkat érdemes a Römerberg téren kezdeni, ami a város leghangulatosabb pontja. A Palm Garden és a Természettudományi Múzeum olyan kincseket rejt, amelyekhez fogható közel és távol nem található Európában, így látogatásunk kötelező elemei kellenek, hogy legyen mindkét célpont. A Régi Operaház és környéke magával ragadó, érdemes ebédünket a közelben elkölteni, felejthetetlen élmény lesz. Ezt követően a város méltán híres állatkertje kell, hogy következzen, ahol a kicsiktől a felnőttekig mindenki megtalálja majd kedvencét. Végül jöhet a piac, hisz hol is ismernénk meg jobban a helyi szokásokat, mint itt, így a Kleine Markthalle legyen a záróakkordja napunknak. Frankfurt szépsége órák alatt elvarázsolja az embert és estére már egész más szemmel nézünk rá, hisz ekkorra már nyilvánvaló, hogy tengernyi szépséget tartogat a látogatók számára, és sokkal több annál, mint amilyennek látatlanban gondolnánk.