Lótakarmány a legjobb áron a gravetti.hu-n

A zsír a lótakarmányban általában jól emészthető, és kétnegyedszer több energiát tartalmaz, mint egy azonos tömegű szénhidrát. Ezenkívül segít csökkenteni a takarmányok porosodását, és elősegíti a zsírban oldódó tápanyagok, például az E-vitamin felszívódását. A zsírforrások közé tartozik a növényi, szójabab és kukoricaolaj, amelyek mindegyike csak energiát szolgáltat, fehérje vagy ásványi anyag nélkül. A rizskorpa (körülbelül 20 százalék zsírtartalommal) egy másik népszerű forrás.

Lótakarmány online elérhető a gravetti.hu weboldalon, és látogasson el hozzánk ha megtekintené teljes kínálatunkat vagy rendelni szeretne. A lótakarmányok zsírtartalma az elmúlt években megnövekedett, mivel a gyártók a keményítőből származó energia csökkentésére törekedtek. Az étrend zsírsav-egyensúlyának egyre tudatosabbá válásával egyes takarmánygyártók elválnak a kukoricaolaj zsírforrásként való használatától (mivel magas az omega-6 zsírsavakban), és inkább a szójababolajra hagyatkoznak (amelynek valamivel magasabb a zsírtartalma). Egyes vállalatok a lenből, sőt a halolajból származó omega-3 zsírsavakat is kezdik hozzáadni egyes magasabb kategóriás termékeikhez. A lótakarmányokban található zsír egyik szövődménye, hogy a kapott termék nehezebben képződik pelletté. Emiatt a magas zsírtartalmú takarmányok gyakran texturáltak, vagy pellet és egyéb összetevők, például répapép keverékei.

Ezekben az esetekben a zsír a feldolgozás vége felé kerülhet a takarmányra, amitől a takarmány „nedvesnek” tűnhet. Az ilyen megjelenést hagyományosan a melasz okozza, így aggodalmat kelthet az egyszerű szénhidrátokat kerülő vásárlók szemében. Ezért mindig ellenőrizze a takarmánycímkét, hogy megállapítsa, a nedves megjelenés valószínűleg a termékben lévő zsír vagy melasz következménye. Amennyiben rendelés előtt áll nézzen be bátran a gravetti.hu weboldalra.