A klímatelepítés pontos menete

Az elmúlt pár évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a klímák. Ha Ön is szeretne otthonában klímát felszereltetni, akkor a megfelelő klíma kiválasztása és telepítése előtt nagyon fontos pár kérdést tisztázni, hogy valóban az Önnek megfelelő klímarendszert kapja, mellyel hosszú ideig elégedett lehet. Az alábbiakban a klímatelepítéssel kapcsolatban adunk néhány hasznos információt!

Klímaszerelés Miskolc városában szakemberek segítségével! Ha körülbelül tisztában van vele, hogy milyen klímát szeretne vásárolni, abban az esetben sem javasoljuk, hogy egymaga egy ilyen nagy volumenű költekezésbe bocsátkozzon, ugyanis hiába az alapos körültekintés és az utána olvasás, könnyen lehet, hogy mégsem az Ön számára legmegfelelőbb készüléket vásárolja meg. Ezt követően pedig körülményes ezt visszacsinálni. Ráadásul, ha a miskolci Észak-Klímával szereltetné be a klímát, akkor elesik azoktól a kedvezményektől, amelyek akkor járnának, ha a cégtől vásárolná meg a klímát. Biztos lehet benne, hogy a cég az aktuális piaci árak alsó értékén forgalmazza a klímákat, így érdemes tőlük vásárolni! A szakember segítsége és véleménye sokat segíthet, hogy a klímabeszerzés és beszerelés zökkenőmentes legyen. A megfelelő klíma kiválasztásához olyan kérdéseket kell átgondolni, hogy a készüléket csak hűtésre vagy fűtésre is szeretné használni, a teljes lakást, vagy csak egy szobát szeretne hűteni, esetleg fűteni. Utóbbi alapján az is kiderül, hogy csak egy-két klímára van szükség vagy inkább rendszerben kell gondolkozni.

Ha megvan a klíma, illetve, hogy hány darabra van szükség, akkor megkezdődhet a klímatelepítés. A szakember kiszállítja a klímaberendezést és kiszáll a munkaterületre. Nagyon fontos, hogy előzetes helyszínfelmérésre is sor kerül. A klímaberendezés kiszállítását követően a szakember felfúrja a kültéri és beltéri egység tartószerkezeteit, falfúrást végez, rögzíti a dekorcsatornákat a falra, majd összeköti a beltéri és kültéri egységeket. Ezt követően sor kerül a klímaberendezés vákumozására, nyomáspróbára. Ha a klíma beüzemelése megtörtént, akkor a szakemberek bemutatják az ügyfélnek a készülék működését, majd a helyiséget kitakarítják, rendben hagyják el. Az adminisztráció, a jótállás kitöltése, illetve a klíma és a munka díjának rendezése után a szakemberek levonulnak a munkaterületről.