A legjobb értékelésű látnivalók és programlehetőségek Sedonában

A gyönyörű vörös szikla hegyek és kanyonok között elhelyezkedő Sedona Arizona egyik legszebb úti célja. A táj itt igazán lenyűgöző, hihetetlen kilátás nyílik minden utcasarokról és túraútvonalról.

A spirituális központként is ismert, különösen energiaörvényei miatt a város egyedülálló hangulattal rendelkezik, és sokféle érdeklődési körrel vonzza a látogatókat. A látványosságok a természeti területektől és a festői utakon át az indián romokig, építészetig, galériákig és szent helyekig terjednek. Sedona legjobb programjai közül sok ingyenes, beleértve a túrázást, a hegyi kerékpározást vagy a csillagnézést. A Cathedral Rock a legtöbbet fényképezett látványosság Sedonában és a város egyik leglenyűgözőbb helyszíne. Láthatja a sziklát a 179-es főútról, miközben Oak Creek Village-ből Sedonába vezet, vagy több helyről megközelítheti hátulról is. A Cathedral Rock legklasszikusabb kilátása a Red Rock Crossing Parkból, a Crescent Moon piknik helyszínén található. Ha késztetést érez arra, hogy megmássza ezt a csodálatos sziklaképződményt, egy túraútvonal vezet fel, ahol hihetetlen kilátás nyílik keletre és nyugatra. Ez egy energiaörvény helyszíne is.

Az Uptown Sedona az óváros, ahol butikok, turisztikai üzletek, galériák, kávézók és éttermek találhatók. Ez a terület a 89A főút mentén halad, a 179-es főút végétől kezdve. Ha az Oak Creek Canyon felé tart Flagstaff felé, akkor közvetlenül Sedona uptownon halad át. Az itt található létesítmények között minden megtalálható, az ékszer- és kézműves boltoktól a kristályárusokon át a hétköznapi kávézó-stílusú éttermeken át a finom ételekig. A Jeep túrák is innen indulnak. Prémium kategóriás a parkolás itt, főleg hétvégén, de van több parkolóház, ahol általában találunk helyet ha gyalogosan szeretnénk tovább nézelődni.