Mikor esedékes a hidrotőke cseréje?

A hidrotőke, vagy közismertebb nevén a hidraulikus szelepemelő egy üreges rúd, melynek feladata a jármű szelepeinek optimalizálása. Azonban mint minden, ami állandó használatban van, ez is cserére szorulhat olykor.

Ide kattintva megtudhatja, milyen időközönkénti cserét javasol az alkatreszek.hu szakértői oldal. A hidrotőke dízeles és benzines autóknál egyaránt meglévő alkatrész, mely a legjobb hatékonyságra sarkallja a szelepeket, függetlenül attól új vagy használt autóról beszélünk. A motortérből hallható kopogó hang, mely nem szűnik meg az indítással, vélhetően azt jelzi, hogy a hidraulikus szelepemelő nem végzi a feladatát, azaz nem tágul, és nem mérsékli a hézagokat. Egyéb jelek is észlelhetők a meghibásodása esetén. Például, hogy a motor teljesítménye gyengül, vagy megnövekszik az üzemanyag fogyasztás. Ilyen esetekben szervizbe kell vinni a járművet és alaposan át kell nézetni szakemberrel! Az alkatresz.hu oldalon márkaszerviz minőségű, széles szervizkínálat található.

Egy átvizsgálás során kiderülhet, hogy nem csupán a hidrotőke szorul cserére, hanem számos egyéb alkatrész is, mellyel kapcsolatban áll. Olajcsere, új szelepek és általában új vezérműtengely beszerelése a bevett szokás ilyen esetekben. Azonban nem érdemes előre aggódni az árak miatt, mert a hozzáértő szemek azonnal látják, hogy cserét igényel-e a hidrotőke vagy szimplán egy nagyon alapos tisztítást. Amennyiben az utóbbi, könnyűszerrel megoldható hidrotőke tisztító folyadékkal. Az adalékanyag használata rendkívül egyszerű, csupán a motorolajhoz kell önteni és megfelelő üzemi hőmérsékletre kell melegíteni a motort, hogy a lehető legjobban elkeveredjen a szer. Jó esetben a furcsa zörejek a megtisztulás után eltűnnek. Eme egyszerű eljáráshoz szükséges hidraulikus szelepemelő tisztító adalék megvásárolható az alaktreszek.hu webshopon. A vevők különböző márkák és kiszerelések közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet, s rendelhetik meg egy olyan helyről, mely már többször is elnyertre az Ország Boltja minősítést. Ne habozzanak, tegyék rendbe autóikat az alkatreszek.hu oldal segítségével!