A legjobb értékelésű síterepek Ausztriában

Franciaország és Svájc csillogó üdülőhelyeinél kötetlenebbek és lazábbak Ausztria síterepei, amik a régi világ varázsát árasztják magukból, ösvény- és felvonóhálózatokkal, amelyek a látványos, hóval borított csúcsokkal körülvett kis alpesi falvakat kötik össze.

Az osztrák terep a világ legmeredekebb pályáitól az enyhe lejtőkig és a tanulók és fiatalok számára tökéletes pályákig terjed. Ennek a változatosságnak köszönhetően Ausztria a családi sí vakáció kedvence. Bár az árak kissé emelkedtek az elmúlt néhány évben, Ausztria népszerűségét a nemzetközi síelők körében az ár-érték arány növeli. Az üdülési csomagok, felvonóbérletek, szállás, étkezés és síiskola még mindig kevesebbe kerül itt, mint a francia vagy a svájci Alpokban, és biztos lehet benne, hogy meleg vendégszeretetet és magas színvonalú szolgáltatást, valamint kifinomult lifteket kaphat. Az ausztriai Arlberg síközpontjai közül a legismertebb, a St. Anton Európa – és a világ – egyik legjobb üdülőhelye a komoly síelők számára, az Alpok legkihívásosabb pályáival. Fontos helyet foglal el a sítörténelemben, mivel az Alpok első síklubjának helyszíne, amely 1901-ben indult itt.

A 2800 méteres magasságot elérő St. Anton híres a haladó síelők számára kínált pályán kívüli lehetőségekről és mega-moguljairól. Az Arlberg leghosszabb lesiklópályája St. Antonban található, a „The White Thrill” néven. A „The White Ring” körút régóta legendák tárgya, de csatlakozott hozzá egy még hosszabb és látványosabb útvonal, a „Run of Fame”. Ez a 85 kilométer hosszú körút a teljes Ski Arlberg síterületen halad át. A 85 kilométer hosszú körút St. Anton/Rendlből Zürsen és Lech-en keresztül Warthba, majd vissza St. Antonba vezet. Az új távot a pályán évente megünneplik egy verseny keretein belül.