Ez az ókor hét csodája és hasznos információk!

Több mint 2000 évvel ezelőtt az utazók hihetetlen látnivalókról írtak, amelyeket utazásaik során láttak. Az idő múlásával ezek közül hét az „ókori világ csodáiként” került be a történelembe.

Az ókor hét csodája megtekinthető az axa-assistance.hu weboldalon, tehát ha többet szeretne megtudni erről nézzen be bátran hozzánk és minden információt megtudhat ezekről. A modern világban a haladás közepette a Föld gazdag múltjának bizonyítékai vannak olyan történelmi építményekben, amelyek az emberi teljesítményről mesélnek. Ezek közül hét „csodának” minősült: az ősi mediterrán és közel-keleti civilizációk hozzájárulásának szent példái. Az ókori világ hét csodáját eredetileg perzsa, babiloni és egyiptomi területeken áthaladó hellén utazók választották. Gondosan feljegyezték ezeket a szerkezeteket útikönyvekben, műalkotásokban és versekben. Bár a csodák listáit már az i.e.. ötödik században létrehozták, a leghíresebb példát a második századi görög író, a szidoni Antipater dolgozta ki, aki költészeten keresztül ünnepelte az emberi képességek eme bravúrjait.

Noha ezek az építmények az ősi mérnöki tervezés lenyűgöző eredményei, nem tartalmazzák Afrika, Európa, Ázsia és Amerika számos ősi civilizációjának csodáit, amelyek ismeretlenek voltak a hellén népek számára. Bár ezt a hét csodát még ma is ünneplik, még a legnagyszerűbb fizikai eredmények múlandóságát is megmutatják – a természet, az emberi viselkedés és az idő múlása egy kivételével mindent elpusztított. A Nagy Piramis, az egyetlen még mindig létező csoda, közel 4000 évig a világ legmagasabb ember alkotta építményeként állt. i.e. 2560 körül építették. A Nílus folyó nyugati partján a Nagy Piramis a negyedik századi Khufu (Kheopsz) fáraó sírjaként szolgált. Ez a legnagyobb a három gízai piramis közül. További információkért kattintson bátran az axa-assistance.hu-ra.