A legjobb éttermek Korfun

Korábbi velencei kolóniaként Korfu híres a görög és az olasz kultúra csodálatos keverékéről – különös tekintettel az ételekre. Kerülve a szárazföld oszmán befolyását, Korfu hírnevét szerzett rendkívül eredeti konyhájával, amely a sziget régóta fennálló olasz hatásait ünnepli, valamint gazdag helyi halászati ​​és gazdálkodási öröksége van.

[wp_ad_camp_1]

A Velencei Kút egy korfui intézmény, amely ínyenc csavart kínál a szigetek specialitásaiból, alkalmanként Ázsia és Nyugat-Európa felé bólintva. Az étterem az óváros szívében, egy hangulatos kis téren fekszik, a nevéről ihletett kút mellett, és a szórakozás egy része egyszerűen az, ha megpróbálja megtalálni a város gyönyörű, de labirintusos utcáin a szóban forgó éttermet. Ezt az éttermet Korfu legromantikusabb éttermének tekintik.  Az Aristotelis Mengoulas étteremben a főszakács egy görög apa és egy francia anya gyermeke, és szakmáját az olaszországi Bologna konyhájában kezdte. Ezek a befolyások lehetővé tették számára, hogy létrehozzon egy pán-mediterrán fúziós éttermet, bár egy olyat, amely szezonális korfui összetevőket használ. Az óváros kis teraszán található Pomo d’Oro „nagyon érdekes és különleges fúziós ételeket” kínál mindenkinek, és nagyon széles görög borok listáját kínálja.

Az óváros szűk sétányain megtalálható a Marina étterem, ami egy népszerű családi tulajdonban lévő hely a régi kikötő közelében. Az ételek hitelesen házi készítésűek és tele vannak korfui összetevőkkel. Próbálkozzon itt olyan ételekkel, mint például a pastitsada (tészta kakassal és paradicsommártással tálalva) és a bourdeto (fűszeres pirospaprikás szószban főzött hal). Őszinte alapanyagok és becsületes árak- ez várja önt is Korfun, ahol valóban úgy érezheti magát, mintha a nagymama konyhájában lenne.