A legjobb februári fesztiválok

Ha önre is rátört a téli rosszkedve akkor itt az ideje csomagolni, és egy olyan helyre utazni ahol könnyen fellelhető a napsütés és a szórakozás. Februárban is találhatóak olyan fesztiválok szerte a világon, amelyekkel meg lehet törni az egyhangúságot. Azok tehát akik szórakozásra és jó időre vágynak, vegyék elő útlevelüket és látogassanak el az alább felsorolt fesztiválokra, garantáltan nem fogják megbánni.

[wp_ad_camp_1]

Az első februári fesztivál a riói karnevál. Ezt a karnevált 1723 óta rendezik meg Rio de Janeiróban, ezért nem csoda, hogy mára ezt a csodálatos farsangi fesztivált már tökélyre fejlesztették. Napjainkban közel 2 millió ember vonul Rio utcáin, így ez a karnevál a világ egyik legnagyobb ünnepségeként van számon tartva. A karnevál felvonulásokból és kosztümös mulatozók tengeréből áll, ezért igazán szórakoztató lehet ellátogatni ide. A lámpás fesztivál a Kínai Új Év végét jelöli, amit Tajvan szigetországa igen színesen ünnepel meg. Ezt a fesztivált még a Discovery Channel is a világ legnagyobb ünnepei között tartja számon.

Az Oruro karnevál Dél-Afrika egyik legnagyobb kulturális és nemzeti eseménye. A karneválon minden évben több mint 28.000 táncos vesz részt, akik különböző etnikai táncokat mutatnak be. Ezeket a táncosokat általában több tízezer zenész is kíséri. Ellentétben a riói karnevállal, ahol minden évben más témát választanak, az Oruro karnevált mindig egy ördögtánccal nyitják meg. A velencei karnevál főleg maszkjairól híres. Velencében ezt a fesztivált már a 12. századtól kezdődően minden év februárjában megrendezik. A fesztivál végén a divattervezők és jelmeztervezők közösen kiválasztják, hogy melyik volt a legszebb maszk a fesztiválon. Ez tehát az a négy legjobb fesztivál, ahová februárban érdemes lehet ellátogatni.