A legjobb gyermek ortopédia magánrendelés

A gyermekortopéd diagnosztizálhatja és kezelheti a még fejlődő szervezetet érintő mozgásszervi problémákat. Az orvos az orvostudomány más területein is hívhat szakembert, például ortopéd sebészt, rehabilitációs terapeutát, aneszteziológust és fájdalomterapeutát, akik jártasak a gyermekek kezelésében.

Gyermek ortopédia magánrendelés a foglaljorvost.hu weboldalon várja méghozzá a lehető leggyorsabb időpont foglalással, ezért megéri benézni hozzánk. A gyermekortopédia veleszületett és szerzett betegségekkel, valamint a mozgásszervi rendszer traumatológiájával foglalkozik. Különösen a gerincferdülés, a rotációs deformitások, a lapos lábak, a lúdtalp, a csípődiszlokáció, az osteochondritis, a csípő epifiziolízis, a veleszületett fejlődési rendellenességek, a csontciszták, az aneurizma ciszta, a hisztiocitózis, a spondylolysis, a spondylolisthesis és a hyperkylolisthesis kezelése a szakterületük. Ide tartozik még a csontdiszplázia, az alsó végtagok aszimmetriája, hypoplasiák, arthrogryposis, az alsó végtagok perifériás neuropátia miatti deformitása, Blount-kór, a végtagok tengelyirányú eltérése, osteogenesis imperfecta, cerebrális bénulás, spina bifida, gerincvelői dysraphizmus, pseis stb.

A gyermekortopéd által leggyakrabban alkalmazott eljárások közé tartozik a csípő újszülöttkori ultrahangvizsgálata, a gipsz és fűző használata, a gerinc sebészeti kezelése, a vontatási technikák, a ponseti protokoll a veleszületett lúdtalp kezelésére, a diatermia, a botulinum toxin injekciók, ill. fizikoterápia. A csípő ultrahangvizsgálatát a gyermek születésétől számított 3 hónapon belül kell elvégezni. Jellemzően ez a vizsga lehetőség minden olyan vizsgálat elvégzésére, amely lehetővé teszi a mozgásszervi rendszert érintő egyéb betegségek vagy rendellenességek korai felismerését. Amennyiben többet tudna meg, keresse fel a foglaljorvost.hu-t.