A legjobb idő a légkondicionáló vásárlására

A klíma vásárlásának legjobb ideje a szezonon kívüli időszak, amikor a kereslet a legalacsonyabb. Szóval mikor van ez pontosan? Ez attól függ, hogy ablakos légkondit vagy központi légkondicionálót vásárol.

A klímaberendezések iránti kereslet a hűvösebb hónapokban a legalacsonyabb, így a kereskedők gyakran úgy találják, hogy túl vannak terhelve az ablakegységekkel. A vásárlók vásárlásra ösztönzése érdekében a készülékboltok rendszeresen kínálnak kedvezményeket, hogy a holtszezonban vásárlásra csábítsák a vásárlókat. Vásároljon tavalyi modellt, és még többet spórolhat. Inkább online vásárol? Számítson arra, hogy az online kereskedők hasonló megtakarításokat kínálnak. Senki sem akar fizetni olyan termékek tárolásáért, amelyek nem kelnek el. Ha új központi légkondicionáló rendszert szerel fel, gyakran jobb ajánlatot kap, ha ősszel vagy tavasszal teszi meg. A HVAC-szerelők általában a téli és nyári hónapokban a legforgalmasabbak, amikor a külső hőmérséklet a legszélsőségesebb. Kerülje el ezeket a zsúfolt időket, és nagyobb alkuereje lesz.

Kérjen jobb árat vagy ajándékot (például egy szebb termosztátot), és lehet, hogy megkapja. A telepítési költségek megtárgyalásakor segít, ha tudatja a vállalkozókkal, hogy több ajánlatot is elfogad. Ez arra fogja ösztönözni őket, hogy a legversenyképesebb árat adják Önnek közvetlenül a kapun kívül. Az otthona új hűtési rendszerének vásárlásakor kulcsfontosságú költségmegfontolás, hogy minden egyes légkondicionálásra szoruló helyiséghez külön egységeket vásároljon, vagy az egész otthonában központi klímaberendezést szereljen fel. Az egyes ablakok olcsóbbak, még akkor is, ha meg kell vásárolnia belőlük néhányat. A bérlőket különösen az ablakegységek alacsonyabb költsége vonzza majd.