A coaching előnyei

A coach, illetve coaching szavakkal leginkább a sport kapcsán találkozhattál. A coach jelentése az angol nyelvben edzőt jelent, míg a coaching edzést jelent. Az elmúlt évtizedekben a coaching kifejezést már nem csak a sportban, hanem a mindennapi életben és az üzleti életben is szokás használni.

Coaching lényege, hogy a konzultációk, beszélgetések során az ügyfél önbizalma nő, jobban megismeri önmagát és hajlandó változtatni élethelyzetén annak érdekében, hogy elérje vágyait és céljait. Annak érdekében, hogy a coaching valóban sikeres legyen, nagyon fontos, hogy a coach és az ügyfél között bizalmi viszony tudjon kialakulni. A coach éppolyan, mint a versenyző életében az edző. Az a célja, hogy az egyén minél sikeresebb legyen, az általa felállított célokat meg tudja valósítani és ezáltal elégedett, kiegyensúlyozott életet tudjon élni. A coaching által az egyén önismeretet tanul, egészséges önbizalom alakul ki, illetve az egyén belátja, hogy igenis felelős sorsa alakulásáért, nem pedig csak sodródik az árral. Ha úgy érzed itt az ideje, hogy saját kezedbe vedd életed irányítását, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a coachingot.

A coachingnak alapvetően két típusa van, egyrészről a life coaching, melynek keretein belül a coach a magánéleti és munkahelyi problémákban igyekszik segítséget nyújtani. A business coaching az üzleti életben való sikerek elősegítését szolgálja. A coaching a leghatékonyabb módja, hogy megváltoztasd életed és minden területen jelentős javulást tapasztalj. Ehhez természetesen a te közreműködésedre is szükség van. Ha szeretnél bővebben tájékozódni a coaching szolgáltatás kapcsán, akkor mindenképp célszerű ellátogatni a budapestcoaching.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is találsz időpontfoglaláshoz!