A legjobb látnivalók Trentoban

A 13. századi kastélytól a ritka repülőgépek gyűjteményéig és a legmodernebb MUSE tudományos múzeumig – a kortárs olasz építészet mérföldkőjéig – Trento tele van meglepetésekkel. Bár elhelyezkedése a Velencétől felfelé vezető Val Sugana és a Brenner-hágón át vezető út találkozása miatt fontos várossá tette a római kor óta, helye a történelemben biztosított volt, amikor a tridenti zsinat itt ülésezett és itt tanácskozott 1545-től. 1563.

A protestáns reformáció ösztönzésére a zsinat meghatározta az ellenreformáció szabályait és formáit, amelyek a későbbi római katolikus tanítást a modern időkre formálták. 1814 és 1918 között Trento Ausztriához tartozott, majd az I. világháború végén a Saint-Germain-i békeszerződés után a Sudtirol régió többi részével együtt Olaszország része lett. Bolzanótól és az északi városoktól eltérően azonban kifejezetten olaszos karakterű. A turisztikai látványosságok megtekintése mellett mindenképpen fedezze fel utcáit és tereit, hogy megcsodálhassa Trento számos épületének homlokzatát díszítő színes freskókat. Tudjon meg többet az észak-olasz város és környékén található legjobb látnivalókról a Trento legnépszerűbb turisztikai látványosságairól és programjairól.

A régió legnagyobb kastélyegyüttese, a Castello del Buonconsiglio a 13. századtól a 18. század végéig a trentói herceg-püspökök rezidenciája volt. Egy hatalmas kerek torony uralja a 13. századi Castelvecchiót, a legrégebbi részt, amelyet a 16. században egy olasz reneszánsz stílusú Magno Palazzoval, a 17. század végén pedig a barokk Giunta Albertianával bővítettek ki. A déli végén található a Torre Aquila, amelynek belsejét a kivételes 15. századi hónapok ciklusa díszíti, amely a késő középkor világi művészetének egyik legszebb ciklusa. Az udvari életet és a szabadtéri tevékenységeket hónapról hónapra mutatja be.