A legjobb növények egy kollégiumi szobához

A kollégiumi szoba díszítésekor a növények hozzáadása nagyszerű módja annak, hogy színt és életet teremtsen a térben. A szobanövények nemcsak a dekoráció felpompázására szolgálnak, hanem a növényekről ismert, hogy növelik a termelékenységet, emelik a hangulatot, sőt megtisztítják a levegőt.

[wp_ad_camp_1]

Kollégiumi szobákhoz azonban nem minden szobanövény alkalmas. A mozgalmas egyetemi élet azt jelenti, hogy általában az alacsony karbantartást igénylő szobanövények a legjobbak – nem akarja, hogy a növények meghaljanak, mert nincs ideje arra, hogy gondoskodjon róluk! A Hoya viaszos levelekkel rendelkezik és lenyűgöző, aromás virágok jellemzik. Míg a virágzáshoz elég sok fényre van szükségük, a hoyák szívós növények, amelyek ellenállnak egy kis elhanyagolásnak. A legtöbb hoya faj szárazságtűrő. Ha egy kicsi, vonzó növényt keres, amelyet odatehet a párkányra és elfelejthet – a pozsgás növények a tökéletes választást jelentik az Ön számára.

Az egészséges pozsgás növények termesztéséhez szüksége lesz egy ablakra, amely teljes napsütést kap, vagy beállíthat egy kis mesterséges fényt. A pozsgás növények nem igényelnek sok vizet, így öntözés nélkül is túl tudnak élni egy vizsgaszessziót. Ráadásul több száz különféle pozsgás növény közül lehet választani! Gyenge fény, kevés víz – a kígyó növények a legkevésbé karbantartást igénylő növények. Lassan növekszenek, nem mennek tönkre és tökéletesen boldogok lesznek kollégiuma szobájának legsötétebb sarkában. A kígyó növények különböző formában és méretben kaphatók, így olyan fajtát találhat, amely megfelel a személyes stílusának és preferenciáinak! Az agglegénypálma növények gyenge fényviszonyok mellett jól növekednek, így tökéletesek a sötét kollégiumi szobákban. Szintén nagyon kevés vízre van szükségük, mivel olyan rizómákból nőnek ki, amelyek hetekig-hónapokig tárolják a vizet és a tápanyagokat a talaj alatt.