Mit érdemes bevetni hüvelygomba ellen?

Ha gombás hüvelyfertőzés keseríti meg mindennapjaid, akkor nem vagy egyedül, hiszen a nők jelentős része szembesül ezzel a problémával élete során. Szerencsére már kúpok és tabletták segítségével könnyen leküzdhető a fertőzés, ugyanakkor van még pár dolog, amin nem árt változtatni.

[wp_ad_camp_1]

Hüvelygomba ellen az egyik legfőbb szabály, hogy kerüld a cukrot, ahogy csak tudod. Ennek oka, hogy a gombák is elsősorban cukron élnek, így, ha nem jutnak elegendő mennyiséghez, akkor mondhatni rákényszerítenek téged, hogy vigyél be a szervezetedbe, tehát megnő az édesség iránti vágy. Ennek nem szabad engedni, mert csak a gombáknak kedvezel vele. Fontos, hogy kerüld a finomított cukrokat, így például a csokoládét, süteményeket, valamint a cukros lekvárokat és üdítőket. A gyümölcsleveket sokan egészségesnek hiszik, azonban ezek gyakorlatilag folyékony cukrok, így ezeket sem javasolt fogyasztani, ha le akarsz számolni a gombás fertőzéssel vagy meg akarod akadályozni kialakulását. A barna cukor és méz használatát is minél jobban redukáld. Ha viszont nagyon vágysz valami édesre, akkor fogyassz el egy marék mandulát vagy egy reszelt almát és répát összekeverve.

A mesterséges színezéket és tartósítószereket tartalmazó ételek és italok szintén nem bizonyulnak túl jó választásnak. Ezenkívül a magas glikémiás indexű ételek is tiltólistásak, legalábbis csökkenteni kell a mennyiségüket. A magas glikémiás indexű ételek azok, melyek után rövid időn belül újra éhes leszel. A magas glikémiás index azt mutatja meg, hogy az adott étel elfogyasztását követően milyen gyorsan emelkedik meg a vércukorszint. Ha elhagyod a fentebb említett élelmiszereket, mégis fennáll a hüvelygomba fertőzés, akkor érdemes tablettát vagy kúpot vásárolnod a wavita.hu webáruház széleskörű kínálatából!