A legjobb örökzöld növények a virágoskertbe

Az örökzöld virágos növények a világ legjobbjait képviselik. Sok kertész csinos virágú növényeket keres, éppúgy, mint örökzöld levelű példányokat. Mindkettő fontos: a nagyszerű virágok tavasszal és nyáron színpompás árnyalatokat kölcsönöznek az udvarnak, míg az örökzöld lombozat egész évben állandóságot kínál.

[wp_ad_camp_1]

Persze, különböző növényeket termeszthet e kettős igények kielégítésére. De kis udvarban végül így is úgy is elfogyna a hely. Sokkal jobb, ha ezeket az igényeket kielégítené egy és ugyanazon növénnyel, ahol csak lehetséges. A széles levelű örökzöld cserjék szépen elvégzik az örökzöld virágos növények iránti igény kielégítését. De jó, hogy más lehetőségek is vannak, különösen akkor, ha az udvaron egy problémás terület talajtakarást igényel, vagy ha egy virágágyásban van egy üres hely, amelyben valóban olyan évelőt használhat, amely gyönyörű virágokkal és örökzöld levelekkel rendelkezik. A rododendron virágai sokféle színben kaphatók, köztük levendula, fehér, rózsaszín és vöröses árnyalatban is.

Örökzöld leveleiket szinte ugyanolyan nagyra becsülik, mint a virágaikat, és meglehetősen nagyok is lehetnek. A „Cynthia”, a Catawba rhododendron cserje egyik fajtája 6 hüvelyk hosszú. A Cynthia 8–15 méter magas és széles, rózsaszínes virágokkal rendelkezik. Növessze teljes napfényben, részleges árnyékban. A Rhododendron nemzetség nemcsak névadó cserjéit, hanem azáleákat is magában foglalja. Ez utóbbiak közül csak néhány örökzöld. Az örökzöld azálea csodálatos példája a Stewartstonian. A Rhododendron ‘Stewartstonian’ olyan nagyszerű, hogy az év három évszakában szépséget nyújt: tavasszal vörös virágokat, ősszel vörös lombokat és a téli hónapokban örökzöld leveleket biztosít. A kézművesek rajongói értékelik az örökzöld ágak betakarításának régóta bevált gyakorlatát koszorúk, karácsonyi girlandok és egyéb szabadtéri karácsonyi díszek készítéséhez.