Indusztriális stílusú eszközök és tárgyak

A 2000-es évek eleje nem csupán élvezetes televíziózást nyújtott számunkra – az ipari formatervezést feltüntette a térképen, és támogatta a nyílt formátumú tereket és a városi élet vonzerejét.

[wp_ad_camp_1]

Indusztriális eszközök, bútorok, tárgyak kaphatóak a dodo.hu weboldalon, ezért ha ön is kedveli a loft stílust, akkor itt a helye nálunk, hiszen széles kínálatból válogathat. Manapság az ipari stílus nyomai láthatók a modern parasztházakban és a korabeli sémákban is. Az iparosság ragaszkodik az egyszerű, erős esztétikához, az elemek nyers funkcionalitására összpontosítva. Az újra feldolgozott csövek és a fedetlen csatornák hangsúlyosak a rejtett helyett, az ipari korszakra emlékeztető kivitelek mindig jelen vannak, és a funkcionalitás mindig mindent felülmúl. Az ipari stílus alapvetően olyan helyiségekből született, mint a régi gyárak, raktárak, vagy akár a régi tűzoltóházak újragondolása vagy élhető, loftszerű otthonokká alakítása. Lényegében az ipari stílus arról szól, hogy valami régi, kereskedelmi, vagy újrahasznosított dolgot vegyen elő, és egy második életet adjon neki, anélkül, hogy megfosztaná eredeti karakterétől. Veleszületetten az esztétika korszerűsített és minimalista, mégis „megélt” minősége van, amelyet elég nehéz megismételni.

Az ipari stílus ismertetőjegyeit így találhatja meg: lebontott színösszeállítások és sötétebb árnyalatok (fekete, barna és szürke) köré épülve, világosabb, semleges akcentussal, nyílt formátumú, magas mennyezetű terek, amelyek több lakóteret foglalnak magukba, magas- kontraszt párosítások, amelyek jellemzően csiszolt és megmentett vagy olyan nyersanyagokat tartalmaznak, mint az üveg és a fa, fémek, például vas, acél, réz és sárgaréz igénybevétele, újrahasznosított faburkolatok, csatornák és építészeti gerendák, texturált felületek, például téglából készült hangsúlyos falak vagy beton padló. Az ipari stílus teljes leírásáért és rendelésért kattintson a dodo.hu weboldalra.