A legjobb sótűrő növények tereprendezéshez

A talajban lévő nagy mennyiségű só nem mindig keveredik jól azokkal a növényekkel, amelyeket szeretne abban a talajban termeszteni. A sófelesleg megakadályozza, hogy a növények megfelelően felszívják a vizet. A sós permet csak tovább súlyosbítja a tengerparti közösségekben élő kertészek problémáját.

[wp_ad_camp_1]

A só problémát jelent az északi lakástulajdonosok számára is, akik kerteket teremtenek az utak mentén, ahol a város télen sót használ a jég megolvasztására. A tengerparti területek közelében található homokos talajok kevesebb vizet és tápanyagot tartalmaznak, mint kevésbé porózus talajok, ezért a homokban nővő növények különösen érzékenyek a sókárosodásra. Ha szerencséje van, a sókárosodás csak levélégésben nyilvánulhat meg; de a legrosszabb esetek a levélcseppektől a növény halálig terjednek. A probléma megoldása a sótűrő növények kiválasztása. Szerencsére számos ilyen választék áll rendelkezésre, az egynyári és évelő növényektől kezdve a cserjékig és fákig. Ültessen néhány rövid növényt és néhány közepes méretű növényt a sótűrő növényválasztékába annak biztosítása érdekében, hogy szép virágágyása legyen sós területen is. Ezek általában évelők, egynyári növények lesznek. Célozza meg a nagy virágos növények és a lombos növények keverékét.

A méhbalzsam nem csupán díszes, piros vagy világoslila virágú. Ez egy gyógynövény is, amelyet tea készítésére és méhcsípések kezelésére használnak. 3 méter magas, teljes napsütésben vagy részleges árnyékban nő. A Stella de Oro (Hemerocallis ‘Stella de Oro’) a napililiom példája. Megbízható évelő azok számára, akik sós területen élnek. A legjobb eredmény elérése érdekében teljes napsütésben nevelje. A moharózsa szárazságtűrő, kúszó egynyári, amely különböző színekben virágzik. Ez a zamatos növény csak néhány centiméter magasra nyúlik. Ha rövid növényt szeretne árnyékban, akkor a miniatűr coleus remek választás, amely csupán néhány hüvelyk magasra nő.