A legjobb tennivalók Namíbiában

Mivel Afrika egy turistabarát kontinens, Namíbia továbbra is meghökkenti az  utazókat a csodás táj és lenyűgöző természet révén. Otthona a világ legrégebbi sivatagjának, bár a meredek kanyonok, homokos tengerpartok és a sziklás hegység szintén növelik az ország sokszínű földrajzát.

[wp_ad_camp_1]

A száraz, kopár Brandberg-hegység első pillantásra nem tűnik nagy számnak, ám valójában a régió ezeréves története érdekessé teszi. A Nyugat-Namíbia Erongo régiójában található Brandberg ősi sziklafestményeiről ismert. Több mint 50.000 egyedi festmény van szétszórva az egész tartományban, sokuk 4.000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A ködös partok és a szétszórt sivatagi táj miatt a Skeleton Coast Nemzeti Park Namíbia egyik legérdekesebb látnivalója. Sokan úgy vélik, hogy a park a tengerparton szétszórt hajóalkatrészek elhagyatott maradékairól kapta nevét. Valószínűleg  azért nevezték Skeleton Coast-nak, mert a telepesek a bálnák lebomló csontjait találták meg a közelben.

A gyarmati város, Swakopmund olyan, mintha most lépett volna be egy kis németországi városba. Nem csak a hagyományos német építészetet és éttermeket találja meg itt, hanem a népesség nagy százaléka ma is beszél németül. Swakopmund a tengerparton fekszik, és az ország egyik legvirágzóbb tengerparti városa. A Walvis-öbölhez, a Langstrand-dűnékhez és a Namíb-sivataghoz való közelsége miatt népszerű megállóhely lehet a közúti kirándulók számára is. Jöjjön el és élvezze a festői kilátást, ínyenc éttermek és nyugodt légkört látogatása során. A Namíbia és Angola határán fekvő Epupa-vízesés az ország egyik legnagyobb vízesése. A neve azt jelenti, hogy „esővíz”, amelyet a Kunene folyón levő lépcsőzetes vízfolyások jellemeznek. A környező fügefák és makalani pálmák növelik a terület nyugodt természeti szépségét.