A legjobb tennivalók Nepálban

A Himalája hófödte hegyei és a legelők, völgyek és tavak érintetlen tájai között könnyű belátni, hogy Nepál miért a szabadtér szerelmeseinek paradicsoma. Töltsön el sok időt ebben a békés országban, és rájöhet, hogy Nepálnak sokkal több útja, van, mint amit a szem láthat.

[wp_ad_camp_1]

A drámai tájak mellett Nepál otthont ad a díszes buddhista templomoknak, az ősi királyi palotáknak és a bájos vidéki falvaknak. Akár saját spirituális hívását akarja keresni, akár csak az ázsiai kultúráról szeretne többet megtudni, meg fog lepődni attól, amit Nepál kínálhat. A gyönyörű Langtang Nemzeti Parkban található The Langtang Trek minden szabadtéri rajongó számára kötelező. A festői Alpesi-völgyön haladva hatalmas legelők, meredek hegyek és bájos helyi falvak veszik körül Önt. A túra kellemes sétát jelent a túrázók számára, bár a kezdők számára is könnyen elérhető. A túra körülbelül két hétig tart, és rengeteg teaház és pihenőhely várja majd az út mentén. Ha panorámás kilátásra vágyik mindenképp próbálja ki a Manakamana felvonó. Ez az Ausztriából behozott felvonó 3.300 láb felett az égig repíti, és a 17 perces utazás során a legszélesebb látványt nyújtja. Itt csodás kilátás nyílik a Manaslu, a Himalchuli és még az Annapurna Himalája hegységére is. Amint eléri a tetejét, meglátogathatja a Manakamana szent templomot.

Lumbini szívében található Maya Devi templom számos buddhista számára erős vallási jelentőséggel bír. Úgy gondolják, hogy Siddhartha Gautama szülőhelye, vagy amint ő gyakran nevezik – a Történelmi Buddha szülőhelye. A templom számos romja több mint 2.200 évvel ezelőttre nyúlik vissza. Látogassa meg az Ashoka oszlopot, a bodhi fát és a szent tavacskát, ahol Maya Devi fürdött, mielőtt Buddhát megszülte. A templom másik fénypontja a Buddha homokkőfaragás, amely pontosan meghatározza azt a helyet, ahol Buddha született. A fényes fehér kővel és márvánnyal rendelkező Janaki Mandir a Koiri építészet lenyűgöző példája.