A legnépszerűbb turisztikai látványosságok Mexikóvárosban

A becslések szerint 20 millió ember él Mexikóvárosban, a világ egyik legnagyobb városában. Ennek a hatalmas városnak az eredete 1325-ra nyúlik vissza, amikor az azték fővárost, Tenochtitlan alapították.

[wp_ad_camp_1]

Később 1521-ben Hernan Cortes spanyol hódító elpusztította. Romjaira új várost alapítottak, amely Új-Spanyolország és később Mexikó fővárosaként szolgált. A Guadalupe-bazilika annak az eredménye, hogy Szűz Mária 1531-ben megjelent, kérve egy szegény parasztot, hogy mondja el a püspöknek, hogy templomot kell építeni oda az ő tiszteletére. A hitetlen püspök bizonyítékot kért arról, hogy az ember valóban látta a Szüzet. Kérésére rózsákat helyezett a köpenye alá, amikor szétnyitotta, a Szűz képét tartalmazó rózsák estek ki a köpeny alól. 1974 és 1976 között épült egy „új” bazilika, amelyet Pedro Ramirez Vasquez tervezett (aki a Nemzeti Antropológiai Múzeumot tervezte) hogy megünnepeljék a Guadalupe-i Szűz Mária ünnepének napját.

A Chapultepec kastély a Chapultepec domb tetején található királyi hely, amelyet „szöcske-hegyként” fordítanak. Az aztékok szent helye volt, és az egyetlen észak-amerikai kastély, amely I. Maximilianus és Carlota császárné otthona volt a 19. században. A Palacio de Bellas Artes vagy másnéven a Szépművészeti Palota egy fényűző fehér épület, amely Mexikóváros és Mexikó kulturális központja. Az egykori kolostor és az első Mexikói Nemzeti Színház helyén áll, az épület külseje neoklasszikus és szecessziós stílusú, míg a belső tere art deco stílusú. Az épület a legismertebb a híres mexikói művészek, például Siquieros és Diego Rivera által festett falfestményeiről. Ez egy előadóművészeti központ, amely a Mexikói Ballet Folklorico és más csoportok előadásait rendezi, ezért ezt is érdemes fellátogatni, ha Mexikóvárosban nyaralna idén.