Hasznos tippek zongora vásárláshoz

Döntse el, hogy magánszemélytől vásárol zongorát, vagy egy megbízható zongorakereskedőtől. A zongora vásárlása magánszemélytől általában nem javasolt, mivel sok eladó nem vigyáz megfelelően a zongorára és nem hangolja ezeket rendszeresen.

[wp_ad_camp_1]

Ha olyan tulajdonostól vásárol, aki igazán törődött a zongorájával, akkor biztosan jó hangszert szerez majd, de mégis hangolnia kell majd és szakszerűen javítania is. A zongoravásárlás kicsit olyan, mint egy autó vásárlása, és itt is az évek során folyamatosan végzett karbantartás rendkívül fontos az Ön, vagyis az új tulajdonos számára. Magánszemélytől történő vásárlás esetén tanácsos, hogy hozzon magával egy profi zongorahangolót, hogy megfelelően értékelje azt, mivel jobb nem magával vinni a régi problémákat, amelyeket drága megoldani. Ha nem talál hangolót, akkor vigyen magával egy zongoratanárt, aki alapvető ismeretekkel rendelkezik a zongorákról. Megvizsgálhatják az egyesbillentyűket, és tudathatják velünk, hogy a hangmagasság stabil-e, és hogy tartja-e a hangot megfelelően.

Válasszon hagyományos vagy kortárs zongorát igényei szerint. Bármelyik típust megvásárolhatja a tanulás kezdeti, közép- vagy haladó szintjén. Néhány zongorista szereti a régi felújított vagy újjáépített hagyományos zongorákat. Mások inkább a modern zongorák, például a Yamaha vagy a Kawai zongorákat kedvelik. Ha a ház tervezése hagyományosabb, akkor a jó minőségű brit vagy német zongora jól néz ki, és jobban megfelelhet otthona formatervezésének és dekorációjának, mint a fényezett poliészter kortárs zongora, például a Yamaha. Elsődleges prioritása a hangminőség, és egy szilárd hangszer beszerzése, amely jól szolgálja Önt. Másodszor az esztétika is fontos, mert szeretné, hogy ez jól nézzen ki otthonában. Ha a legjobbakat keresi a tradicionális márkák között, akkor válasszon német márkanevet. Ha a kortárs dizájnban a legjobbat keresi, vásároljon német vagy japán zongorát.