A legszebb Dodecanese-szigetek

A Dodecanese-szigetek az Égei-tengeren húzódnak, és képeslap-szerű falvak maradnak nyomukban. A Dodekaneusok 12 fő szigetből és további 150 szigetből állnak, de ezek közül csak 26 sziget lakott. Azoknak az utazóknak, akiket érdekel a görög mitológia és az ókori romok, érdemes ide látogatniuk.

[wp_ad_camp_1]

A szigetek tökéletes hely azok számára is, akik kevésbé zsúfolt helyen szeretnének kikapcsolódni, ahol kirándulhatnak, sétálhatnak kavicsos strandokon és elnyelhetik a színes helyi kultúrát. Nisyros vulkánként kezdte az életét, amely 130.000 év után még mindig aktív, de nem tör ki. Vannak homokos tengerpartok, de a partvonal nagy része sziklás. Nyári vakációként népszerű, de az utazók nem számíthatnak ötcsillagos luxusra. Mandraki a sziget fővárosa és kikötője. Az itt található házak vulkanikus sziklákból készülnek és habkővel vannak szigetelve. A sziget számos ortodox keresztény templommal és kolostorral rendelkezik, amelyek közül a legnagyobb a Panagia Spiliani, amely egy középkori kastély mellett található, amelyet a Hospitalier lovagok építettek a 14. században. Az utazók kipróbálhatják a hagyományos szigeti italt, a soumada-t, amelynek íze mandulára hasonlít és alkoholmentes.

A Kastellorizo ​​a legkisebb a Dodecanese-k közül, de ne tévessze meg a mérete. Ez egy békés sziget, festői falusi épületekkel egészen a vízpartig. Mivel ritkán lakott, jó hely a természet biodiverzitásának, beleértve a vízi teknősöket és a fókákat is. A mindössze 200 lakosú Kastellorizo ​​ „vörös várként” ismert, egy ősi kastély után, amelyet a Szent János lovagok színes sziklákból építettek. A festői Kastellorizo ​​falu a sziget egyetlen lakott területe. Macskaköves sikátorokat és hagyományos színes kúriákat kínál fa és vas erkéllyel. Halki, a lakott Dodecanese-szigetek közül a legkisebb, kevesebb mint 500 lakossal rendelkezik. A hely másnéven Chalki, amelynek sok lakója a múlt században a floridai Tarpon Springsbe vándorolt.